Išmokę keletą šių kepimo taisyklių ir jas pritaikę praktiškai, pamatysite, kaip jūsų patiekalai viduje visada bus švelnūs ir sultingi, o iš išorės – su rudai auksine spalvos plutele.
Gali atrodyti, kad kepti mėsą ir žuvį yra gana paprasta. Gali atrodyti, kad tai, ką jums reikia padaryti, tiesiog keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti gabalėlius. Bet iš tikrųjų šis procesas reikalauja tam tikrų žinių!
Pasinaudokite šiais kulinarijos patarimais ir naudokitės jais, ruošdami patiekalus. Todėl kulinarinėje dvikovoje su mėsa ir žuvimi visada pergalė bus jūsų pusėje!
Kaip skaniai kepti mėsą ir žuvį?
- Kepkite mėsą ir žuvį tik rafinuotame aliejuje. Jo kiekis turėtų būti maždaug 8% bendro produktų svorio. Be to, keptuvė turi būti storu dugnu.
- Kad mėsa būtų gerai iškepta, ji turi būti nusausinta popierinėmis servetėlėmis ar rankšluosčiais. Esmė yra tame, kad dėl drėgmės pertekliaus susidaro garai, kurie sulėtina skrudinimo iki rudai auksinės spalvos procesą.
- Mėsa turi būti paruošta prieš pat patiekiant. Pasūdyti prieš ją kepant neverta, nes dėl to mėsa praras savo sultis. Geriausia mėsą pabarstyti druska, likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos. Dėl to atsiras traški plutelė. Bet jei norite gauti rausvą spalvą – mėsą reikia apibarstyti cukraus pudra.
- Kad duonos trupinių paniravimo pluta būtų ne juodos, o auksinės spalvos, mėsą ar žuvį pirmiausia apvoliokite plaktu kiaušiniu, o paskui – džiūvėsėliuose.
- Kepdami mėsą, dažnai jos nevartykite.
- Norėdami suminkštinti senų gyvūnų mėsą, ją marinuokite. Jei nėra laiko, aptepkite garstyčiomis. Kad mėsa būtų minkštesnė, ją galima išdaužyti virtuviniu plaktuku ir apšlakstyti citrinos sultimis.
- Mėsa ir kotletai turėtų būti dedami tik į gerai įkaitintą keptuvę. Į aliejų įlašinkite kelis lašus vandens: jei jie truputį ims čirškėti ir išgaruos, nedelsdami pradėkite kepti.
- Norėdami išvengti nemalonių kvapų kepdami žuvį, į keptuvę įdėkite žalių bulvių gabalėlių.
- Nenaudokite dangčio, kai kepate mažus mėsos gabalėlius. Be to, nepilkite per daug aliejaus.
- Kad mėsa būtų skanesnė, prieš kepdami porą minučių palaikykite verdančiame vandenyje.
- Jei norite, kad mėsai naudojamas svogūnas įgautų apetitą keliančią aukso geltonumo spalvą, apvoliokite juos miltuose.
Pasinaudokite šiais kulinarijos patarimais ir naudokite juos savo sveikai mitybai.
Ir kulinarinėje dvikovoje su mėsa ir žuvimi pergalė visada bus jūsų pusėje!