Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

5 tipinės pomidorų marinavimo klaidos, kurios neigiamai veikia skonį

Gamindami pomidorų konservus, dauguma žmonių laikosi žinomų receptų. Neretai pasitaiko situacijų, kai daromos tipinės klaidos, o daugelis į jas net nekreipia dėmesio. Galime prisiminti keletą tipiškų klaidų, dėl kurių nukenčia konservavimo skonis ir saugumas.

Blogai nuplautos daržovės ar žolelės

Dažnai į pomidorų stiklainį dedame:

  1. Česnakus,
  2. Žalumynus,
  3. Pipirus ir kitus ingredientus.

Žinoma, jie gali teigiamai paveikti konservų skonį. Tačiau ne visi juos kruopščiai nuplauna prieš naudodami. Visi žino, kad pomidorus reikia kruopščiai nuplauti. Tačiau būtent smulkmenos dažnai būna nepastebimos.

O jei ant daržovių ar žalumynų yra nedidelė užterštumo dalis, konservų kokybė gali pablogėti. Daugelis žmonių žalumynus netgi apdoroja verdančiu vandeniu, kad pašalintų nešvarumus ir įvairias bakterijas, kurios gali būti ant jų paviršiaus.

Yra paprastas būdas, kuris padės kokybiškai išskalauti daržoves ir prieskonines žoleles: reikia naudoti didelį indą, kelis kartus keičiant jame vandenį. Neužtenka pomidorus ir kitus ingredientus perplauti tekančiu vandeniu.

Prasta stiklainių sterilizavimo kokybė

Sterilizacija yra pagrindinis procesas, kuris turi būti atliekamas laikantis visų taisyklių. Kai kurie bando pagreitinti arba supaprastinti procesą, padarydami esminę klaidą. Sterilizaciją galima atlikti:

  1. Mikrobangų krosnelėje,
  2. Vandens vonelėje,
  3. Orkaitėje.

Taip pat verta bent 10 minučių pavirti dangtelius. Populiariausias stiklainių sterilizavimo būdas yra vandens vonelė. 0,5 litro talpos stiklainiai įšyla per 10 minučių, o 3 litrų stiklainiams gali prireikti maždaug pusvalandžio.

Trūksta acto

Actas keičia patiekalų skonį ir prieš naudojimą marinatą reikia paragauti bei įvertinti jo skonį. Dažnai pasitaiko situacijų, kai šeimininkai nenori jo pridėti arba gerokai sumažina jo kiekį. Niekas nesiginčija, kad actas laikomas kenksmingu produktu, jei gersite jį vieną. Bet jei kalbėsime apie maisto konservavimą, be jo neapsieisite.

Pagrindinis faktas: acto rūgštis leidžia ilgiau išlaikyti nesugedusias daržoves stiklainyje. Actas yra konservantas. Jei jo kiekio nepakanka, jums nepavyks nieko užkonservuoti.

Kita dažna klaida yra įpilti actą per anksti. Daugelis žmonių actą pila iš anksto, tačiau tai nėra gerai. Virimo metu dalis acto gali išgaruoti. Todėl jis turi būti pilamas į stiklainį prieš pat jo uždarymą. Laikydamiesi šios taisyklės, galite išvengti netikėtai sugedusių stiklainių.

Vanduo neužvirinamas

Vandens kokybė ir virimo laikas yra labai svarbūs. Daugelis užvirina vandenį ir tuoj pat jį naudoja. Tai grubi klaida, vanduo turi būti užvirintas, o marinatas virinamas ant silpnos ugnies 3–5 minutes. Būtų naudinga naudoti filtruotą arba išgrynintą vandenį.

Jei naudosite vandenį iš čiaupo, jame gali būti įvairių priemaišų, kurių nepavyks pašalinti net verdant.

Nenuplikiname žalumynus

Kaip priedus galite naudoti:

  1. Krienus,
  2. Serbentus,
  3. Vyšnių lapus,
  4. Petražoles,
  5. Krapus ir kt.

Jie dedami į stiklainius pačioje proceso pabaigoje. Daugelis išvardytų ingredientų tiesiog nuplaunami. Ar ant jų gali likti nešvarumų ir mikrobų? Tikrai taip! Todėl prieš naudojimą žalumynai turi būti nuplikyti verdančiu vandeniu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---