Priešingai nei atrodo, virtuvė yra labiausiai bakterijų veikiama vieta. Todėl ją reikia reguliariai valyti, kad joje gaminami patiekalai būtų saugūs sveikatai. Gaminant virtuvėje dažnai atsiranda nešvarumų, kuriuos sunku pašalinti. Šiandien atskleisime, ką daryti, kad jūsų kaitlentė blizgėtų.
Indukcinės kaitlentės švara yra didžiulis iššūkis, neleidžiantis miegoti naktį. Nors ir valote ją dažnai, dėmių vis atsiranda. Tačiau jas daug lengviau valyti nei tradicines dujines virykles, todėl pastaraisiais metais jos įgijo didelį populiarumą.
Kaip prižiūrėti indukcinę kaitlentę?
Verta prisiminti, kad jos paviršius itin gležnas, todėl nenaudokite aštrių įrankių ar stiprių valymo priemonių. Kasdieniame šio prietaiso valyme svarbu atsikratyti besikaupiančių riebalų, maisto likučių ir nešvarumų. Geriausia iš karto po kiekvieno gaminimo nuvalyti kaitlentę. Rinkoje esantys specialūs chemikalai yra labai brangūs ir greitai susidėvi, o tai neskatina jų naudoti. Kita vertus, kiti preparatai gali pažeisti kaitlentės konstrukciją arba, dar blogiau, ją subraižyti. Todėl reikėtų ieškoti ekologiškų ir ekonomiškų sprendimų, kurie yra namų spintelėse.
Skutimosi putos?
Kiekviename vonios kambaryje tikrai rasite šią priemonę. Tačiau, kaip paaiškėjo, skutimosi putos turi daug daugiau panaudojimo būdų, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Išimkite jas iš vonios kambario ir panaudokite ant indukcinės kaitlentės, įvyks stebuklai. Net nedidelis kiekis, patrintas skudurėliu, pašalins visas nešvarias dėmes. Išteptas putas reikia palikti apie 30 minučių pastovėti, kad jose esantys ingredientai turėtų galimybę suveikti. Praėjus šiam laikui, paimkite vandenyje suvilgytą audinį ir sukamaisiais judesiais pradėkite valyti putas. Galiausiai kaitlentę nuvalykite sausai. Taip pat galite sumaišyti acto ir vandens tirpalą (santykiu 1:1), kad kiekvieną dieną greitai nuvalytumėte kaitlentės paviršių.