Ir jei druską, tiksliau, jos kiekį, galima kompensuoti daugybe prieskonių, tai daugelis neįsivaizduoja žuvies ir tiesiog sriubos, troškinio ar kotletų be poros lauro lapų.
Tačiau juos reikia dėti tam tikru kepimo momentu, o jų kiekis gali turėti įtakos skoniui. Žemiau surinkome svarbias profesionalų rekomendacijas, kaip ir kada naudoti lauro lapus.
Lauro lapai – kiek dėti į įvairius patiekalus
Vienintelis maistas, kuriame lauro lapas išlieka ilgam, yra konservuotos daržovių salotos. Tokie receptai yra gana dažni.
Į indą dažniausiai dedame 1–4 lapelius. Jie dedami į sriubas likus 5 minutėms iki virimo pabaigos. Jei tai troškiniai, tai likus 7–10 min iki paruošimo. Prieš patiekiant, lauro lapą reikia išimti. Priešingu atveju jis perduos savo kartumą maistui.
Svarbu atsiminti proporcijas – vienam litrui sriubos ir kitokio maisto reikia 1–2 lauro lapelių. Sutrinkite du lauro lapus delne, kad sustiprėtų jų skonis.
Nedėkite prieskonių į vištienos sultinį, jis nelabai dera su troškinta vištiena. Bet į kiaulienos patiekalus ar į žuvienes, taip pat kepant žuvį, juos galima naudoti.
Lauro lapai yra geri draugai su bazilikais, čiobreliais, raudonėliais.