Vaisių niekada nebūna per daug, bet viskas, kas naudinga, yra naudinga, kai valgoma saikingai. Be to, ruošdami vaisių salotas negalite visko iš karto sumaišyti, nors tai ir yra populiaru.
Sveikos mitybos ekspertai teigia, kad tam tikri maisto deriniai gali būti nesveiki. Mes jums papasakosime, kokių vaisių nereikėtų valgyti kartu. Vaisiai gali būti skirstomi pagal skonį (rūgštūs ir saldūs) ir spalvą. Ekspertai išskiria dar kitą grupę pagal skonį – neutralią.
Rūgštūs vaisiai
Tai apima visus citrusinius vaisius ir žalias bei raudonas uogas.
Saldūs vaisiai
Tai bananai, persikai ir abrikosai, braškės, mangai ir kiti tropiniai vaisiai.
Neutralūs vaisiai
Tai kiekvienam mūsų pažįstami obuoliai ir kriaušės, slyvos ir vyšnios, lietuviškos vynuogės.
Ko negalima maišyti?
Iš karto reikia pastebėti, kad nieko baisaus nenutiks, jei staiga tektų suvalgyti bananą, o paskui greipfrutą. Tačiau skirtingų grupių vaisių geriau nuolat nemaišyti.
Bet jei piktnaudžiausite tokia dieta, tada gastritą, skrandžio opas, kariesą ar alergiją bus labai lengva užsidirbti. Pirma, nemaišykite krakmolingų vaisių ir daug baltymų turinčių vaisių. Blogas pavyzdys būtų bananų, razinų, abrikosų ir avokadų mišinys.
Be to, melionas ir arbūzas neturėtų būti įtraukti į vieną patiekalą. Vietoj teigiamo poveikio, organizmas turės eikvoti jėgas ir energiją įsisavindamas maistą ir pašalindamas atsirandančias nemalonias pasekmes.
Jei saldžius vaisius maišysite su pieno ir rūgpienio produktais, įvyks greita kasos reakcija (insulino išsiskyrimas), kuri turės įtakos jūsų sveikatai.