Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Kuo pakeisti įprastus maisto produktus, kad mityba taptų sveikesnė?

Sveikiau maitintis norėtų visi. Tačiau niekaip nepasiryžta iš esmės pakeisti savo gyvenimo. Nors iš tiesų kartais radikalių pokyčių nė nereikia. Užtenka pasirinkti tam tikras alternatyvas ir mityba jau taps sveikesnė. Sužinokite, kuo pakeisti įprastus maisto produktus, jei norite sveikiau maitintis.

Bulves į žiedinius kopūstus

Žiedinių kopūstų tyrėje yra mažiau kalorijų nei bulvių košėje, tačiau skonis mažai kuo skiriasi. Iš pradžių rekomenduojama atsisakyti druskos ir sumaišyti tokį patį kiekį bulvių košės ir žiedinių kopūstų tyrės su šviežiomis žolelėmis.

Miltus į juodąsias pupeles

Kai sausainiams gaminti pradėsite naudoti ne miltus, o juodąsias pupeles, valgysite maistą be glitimo ir su baltymais. Taip pat reikėtų pažymėti, kad pupelės yra labai skanios.

Kopūstus į špinatus

Kodėl nepakeitus vienos rūšies žaliųjų daržovių kitomis? Špinatuose yra dvigubai daugiau baltymų, kalcio, geležies, niacino, vitaminų A, B, C ir kalio nei kitose lapinėse daržovėse. Juose taip pat yra daug mineralų, tokių kaip magnis ir fosforas. Taigi kodėl gi nepasirinkus maistingesnių špinatų, kurių skonis beveik nesiskiria nuo kopūstų?

Kavą į cikorijų ir mačia arbatą

Beveik visi geria kavą, tačiau ne visi žino, kad kavos puodelyje yra 95 mg kofeino. Per didelis kofeino kiekis gali sukelti pykinimą, nerimą, smarkų širdies plakimą ir nemigą. Kita vertus, cikorijos yra gaivios kaip kava, tačiau jose nėra kofeino. Japoniška mačia arbata taip pat turi minkštesnį poveikį organizmui nei kava. Mačioje yra daug L-teanino ir amino rūgščių, kurios yra veiksmingos mažinant stresą.

Bulvių traškučius į avinžirnius

Bulvių traškučius smagu kramtyti, tačiau jie nėra labai sveiki. Geriausias jų pakaitalas yra skurdinti avinžirniai. Juose esantys magnis ir skaidulos subalansuoja cukraus kiekį kraujyje ir palaiko nervų sistemą. Mineralų turtingi avinžirniai gali būti pagardinti bet kokiais prieskoniais ir skanaujami kaip bulvių traškučiai.

Mėsą į tofu

Tofu, pagamintas iš sojos pieno, turi labai daug amino rūgščių ir baltymų. Todėl, jei norite sumažinti mėsos vartojimą, galima ją pakeisti tofu.

Ledus į šaldytus bananus

Sunku įsivaizduoti karštas vasaros dienas be ledų. Tačiau jei suvalgysite daug kaloringų, daug cukraus turinčių ledų, pakenksite sveikatai. Vietoj jų galima pasigaminti natūralų desertą be jokio papildomo cukraus – tiesiog susmulkinkite šaldytus bananus maišytuvu.

Majonezą į avokadą

Majonezas, kuriame yra daug sočiųjų riebalų, nėra naudingas žmonių sveikatai. O štai avokadai yra riebūs, bet nekenkia sveikatai ir juose gausu apie 20 rūšių vitaminų ir mineralų.

Lavašus į kopūstų lapus

Tai nėra tobulas pakaitalas, tačiau apriboti angliavandenių kiekį ir mėgautis šviežių kopūstų skoniu tikriausiai nėra blogas pasirinkimas.

Cukrų į obuolių tyrę

Obuolių tyrė yra puikus produktas, kuris pakeis cukrų be papildomų kalorijų. Viename puodelyje nesaldintos obuolių tyrės yra 100 kcal, o tame pačiame kiekyje cukraus – 770 kcal.

Žuvį į linų sėmenis

Žuvies mėsoje gausu omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų. Tiems, kurie yra alergiški jūros gėrybėms, linų sėmenys rekomenduojami kaip produktas, galintis aprūpinti visais vitaminais, kuriuos gauname iš žuvies mėsos.

Pamėginkite atlikti nors keletą pakeitimų ir pastebėsite skirtumą!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---