Tai puikus būdas sunaudoti sausą duoną. Galima pasigaminti naminių džiūvėsėlių – o tada suberkite džiūvėsėlius į maišelį ir užšaldykite.
Duonos džiūvėsėliai tinka ir pyragams, ir kotletams. Jie padeda išlaikyti sultingumą viduje ir padaryti juos gražius ir auksinius. Nepraleiskite džiūvėsių recepte, jei staiga neturėjote laiko jų nusipirkti. Nes jie tikrai svarbūs!
Naminiai džiūvėsėliai taip pat yra būdas atsikratyti džiovintos duonos ir sutaupyti pinigų. Juos galite pakeisti miltais, pridedant ciberžolės ar paprikos ir kt.
Kuo pakeisti džiūvėsėlius ir kaip greitai juos pasigaminti
Paprastai patariama daryti taip: supjaustykite duoną ir greitai išdžiovinkite mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje. Tada susmulkinkite trintuve arba permalkite per mėsmalę.
Tačiau yra dar vienas labai sėkmingas būdas, kurį galite išbandyti. Naminiams džiūvėsėliams džiovintą duoną reikia sutarkuoti ant smulkios trintuvės, išdėlioti ant kepimo popieriaus ir išdžiovinti orkaitėje.
Taip pat galite padaryti ruošinį. Sutarkuotą duoną sudėkite į maišelį ir laikykite šaldiklyje. Kai reikia džiūvėsėlių, juos pakanka atšildyti ir apkepti orkaitėje.
Kuo pakeisti džiūvėsėlius
- Kukurūzų dribsniais. Pirkite paprasčiausius, be priedų ar prieskonių. Sutrinkite trintuvu iki norimos tekstūros. Šis džiūvėsių pakaitalas itin tinka vištienos šlaunims ir sparneliams.
- Kukurūzų miltais. Tinkui žuvies kepimui, ypač skanu su balta žuvimi.
- Kvietiniais miltais ir ciberžolė / paprikos milteliais. Į miltus įpilkite prieskonių norimomis proporcijomis. Toks pakaitalas padarys žuvį gražios spalvos ir suteiks ypatingo skonio. Paprika tinka vištienai ir mėsai.
- Grikių miltais. Galima naudoti kepant daržoves – cukinijas, baklažanus ir cukinijas. Gausite labai malonų skonį ir aromatą.