Kotletus galima ruošti iš įvairaus faršo, tereikia žinoti, kaip patiekalą pagaminti sultingą ir skanų. Tačiau populiariausias derinys – kiaulienos ir jautienos faršų mišinys su duona. Svarbiausia tokio patiekalo savybė – sultingumas, tačiau kuo dar galima pakeisti duoną?
Kai kurie vietoje duonos į kotletus deda svogūnų, jie suteikia patiekalui kitokį skonį ir stipresnį aromatą ir, žinoma, neleidžia mėsai išsausėti. Nepaisant to, svogūnai gali pabosti, o kai kurie, galbūt, šios daržovės net nemėgsta.
Taigi, kitą kartą kepdami kotletus į juos galite įmaišyti ir cukinijų, moliūgų ar morkų. Kai kurie kulinarai, norėdami išlaikyti mėsą sultingą, taip pat į suformuotus kotletus įdeda ledukų ir tik tuomet juos deda į keptuvę.
Eksperimentuoti galite su pačiais įvairiausiais ingredientais, pasirinkite tokius prieskonius ir daržoves, kurios pačios yra sultingos ir kurios, jūsų manymu, puikiai derėtų prie kepamos mėsos.