Nors gaminti vištieną yra ganėtinai paprasta, tačiau patiekalą labai greitai galima sugadinti, jei padarysite vieną iš trijų dažniausių klaidų. Patyrusios namų šeimininkės pasidalino vištienos gaminimo paslaptimis ir įspėjo, kad žemiau išvardintų klaidų tikrai galima išvengti.
Parenkama netinkama vištos padėtis
Kai dedame vištą į orkaitę, apie tai nė nesusimąstome. Dažniausiai pasirūpiname tik tinkamais prieskoniais ir optimalia temperatūra.
Vis dėlto, jei bus pasirenkama netinka vištos padėtis, vištiena gali būti sausa ir beskonė. Jei kepsite visą vištą, jos krūtinėlė turėtų būti nukreipta žemyn. Jei pasirinksite priešingą padėtį, iškepta vištienos krūtinėlė bus pernelyg sausa.
Per dažnas mėsos vartymas
Jei vištienos gabalėlius kepsite keptuvėje, jų nevartykite pernelyg dažnai. Pasirinkite vidutinę kaitrą, ir vištienos gabalėlius apverskite kas maždaug 7 minutes.
Drėgmė
Vištieną pirmiausia reikia nusausinti, ir tik tuomet termiškai apdoroti. Jei kepama vištiena bus drėgna, tai gali turėti neigiamos įtakos pagaminto patiekalo skoniui. Prieš kepdami vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir galutinis rezultatas bus kur kas geresnis.