kepta vištiena su mandarinais

Nors gaminti vištieną yra ganėtinai paprasta, tačiau patiekalą labai greitai galima sugadinti, jei padarysite vieną iš trijų dažniausių klaidų. Patyrusios namų šeimininkės pasidalino vištienos gaminimo paslaptimis ir įspėjo, kad žemiau išvardintų klaidų tikrai galima išvengti.

REKLAMA

Parenkama netinkama vištos padėtis

Kai dedame vištą į orkaitę, apie tai nė nesusimąstome. Dažniausiai  pasirūpiname tik tinkamais prieskoniais ir optimalia temperatūra.

Vis dėlto, jei bus pasirenkama netinka vištos padėtis, vištiena gali būti sausa ir beskonė. Jei kepsite visą vištą, jos krūtinėlė turėtų būti nukreipta žemyn. Jei pasirinksite priešingą padėtį, iškepta vištienos krūtinėlė bus pernelyg sausa.

Per dažnas mėsos vartymas

REKLAMA

Jei vištienos gabalėlius kepsite keptuvėje, jų nevartykite pernelyg dažnai. Pasirinkite vidutinę kaitrą, ir vištienos gabalėlius apverskite kas maždaug 7 minutes.

Drėgmė

Vištieną pirmiausia reikia nusausinti, ir tik tuomet termiškai apdoroti. Jei kepama vištiena bus drėgna, tai gali turėti neigiamos įtakos pagaminto patiekalo skoniui. Prieš kepdami vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir galutinis rezultatas bus kur kas geresnis.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].