Home Patarimai Kokios klaidos dažniausiai daromos verdant makaronus?

Kokios klaidos dažniausiai daromos verdant makaronus?

0
Kokios klaidos dažniausiai daromos verdant makaronus?

Makaronai – daugumos mūsų mėgstamas produktas, iš kurio galima paruošti daugybę įvairių skirtingų patiekalų. Atrodytų, kas gali būti sunkaus išvirti makaronus? Pasirodo, net ir atliekant tokį paprastą darbą galima padaryti nemažai klaidų. Mes jums papasakosime, kokios klaidos verdant makaronus yra daromos dažniausiai.

Makaronų kokybė

Pirmas ir svarbiausias dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra makaronų kokybė. Taip, skanaus patiekalo ruošimas prasideda dar parduotuvėje – tinkamų produktų pirkimo etape. Prekybos centre makaronų kaina skiriasi: kai kurie jų yra labai brangūs, tačiau galima rasti ir pigių makaronų.

Makaronų kaina priklauso nuo daugybės veiksnių. Pavyzdžiui, tam gali turėti įtakos įranga, kuri naudojama ruošiant makaronus.  Pavyzdžiui, bronzinis pramoninis ekstruderis yra geresnis nei tefloninis. Nors pirmajame aparate džiovinimo procesas vyksta lėčiau, tačiau dėl to gaminio kokybė yra geresnė. Makaronai tampa labiau porėti, todėl jie labiau įgeria padažus, kuriuos naudojate ruošdami patiekalą. Natūralu, kad bronziniu pramoniniu ekstruderiu pagamintų makaronų kaina bus didesnė.

Makaronų dydis

Antra svarbi detalė, į kurią italų virtuvės šefai pataria atkreipti dėmesį, – makaronų dydis. Tai priklauso nuo to, kaip ruošiate naminius makaronus. Dideli makaronai dažniausiai patiekiami su skystais priedais. Trumpi  makaronai puikiai dera su mėsos padažu ir daržovėmis.

Proporcijos

Ingredientai  jau parinkti, todėl dabar pereikime prie svarbiausio dalyko: kaip virti makaronus. Italų virėjai moko, kad reikia laikytis tinkamų proporcijų! Egzistuoja paprasta taisyklė. Jei norite  išvirti kilogramą makaronų, tam reikia naudoti 10 litrų vandens. Jei vandens neužteks, makaronai nespės išvirti ir bus kieti. Taip pat nedideliame vandens kiekyje padidėja krakmolo kiekis, todėl makaronai tampa kartūs.

Ar reikia nuplauti išvirtus makaronus?

Čia italų virtuvės šefai  yra vieningi: makaronų nereikia plauti. Kai makaronai išvirs, į puodą galite įpilti šalto vandens. Taip pat galite nupilti vandenį ir įlašinti šiek tiek aliejaus. Jei vis dėlto išvirtus makaronus nuplausite, pašalinsite ir krakmolą, todėl galutinis rezultatas gali būti ne toks, kokio norėtumėte.

Kiek laiko reikia virti makaronus?

Gana dažnai kyla klausimas, kiek laiko reikia virti makaronus. Įprastai gaminimo laikas nurodomas ant pakuotės su  makaronais. Būtinai laikykitės rekomendacijų! Vis dėlto, jei makaronus maišysite su padažu, juos galite virti šiek tiek trumpiau.

Kada sūdyti makaronus?

Nieko keisto, kad makaronai bus skanesni, jei juos pasūdysite, tačiau kada tą geriausia daryti? Šis klausimas sulaukia daugybės diskusijų. Kartais yra sakoma, kad makaronus geriausia sūdyti prieš verdant, tačiau su tuo sutinka ne visi. Jei vandenį pasūdysite prieš virdami makaronus, jų virimo temperatūra bus aukštesnė, todėl makaronai išvirs greičiau. Jei druskos įbersite į vandenį su makaronais, jų virimo temperatūra sumažės.

Tinkamas puodas

Gana dažnai yra pasirenkamas netinkamas puodas, kuriame verdami makaronai. Pavyzdžiui, jei virsite spagečius, vertėtų pasirinkti siaurą pailgą puodą. Taip pat reikėtų neuždengti puodo dangčiu.

Galbūt žinote gudrybių, kaip paruošti skanius makaronus? Pasidalinkite komentaruose.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].