Yra daugybė nuostabių nesudėtingų salotų receptų, kuriuos gali pamilti net gurmanai. Kai kurios namų šeimininkės griežtai laikosi laiko patikrintų receptų, o kitos bando eksperimentuoti virtuvėje. Kad patiekalas visada išeitų puikus, reikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių.
Iš ko jos susideda
Naudingi ingredientai
Jei norite, kad salotos būtų tokios pat skanios ir įdomios kaip restoranuose, tuomet reikėtų įdėti specialių ingredientų.
Patiekalui ypač tinka ispaninio šalavijo sėklos, sezamo sėklos ir kiti neįprasti ingredientai. Be to, tokie komponentai gali būti puiki puošmena.
Riešutai
Jei norite salotų, kurios būtų įmantresnės nei įprastai, tuomet nereikėtų ignoruoti riešutų. Daugeliu atvejų jie gali būti derinami su įvairiais produktais. Dažniausiai naudojami pinijos ir graikiniai riešutai.
Sūris
Naudodami šį fermentuotą pieno produktą, galite padaryti bet kokias salotas maistingesnes ir skanesnes. Galite eksperimentuoti su įvairiomis rūšimis, kad gautumėte unikalų skonį. Kai kurie šefai eksperimentuoja ir su augaliniais sūriais, pavyzdžiui, tofu (sojų pupelių varškė) ar kitais augaliniais sūriais. Taip salotos taps ir įdomesnės, ir tiks visai šeimai, net jei joje yra veganų.
Suderinamumas
Kad salotos atrodytų kaip vientisas patiekalas, reikia įvertinti produktų suderinamumą. Jei išmoksite keletą naudingų derinių, galite tapti tikru virėju.
Pavyzdžiui, turėtumėte žinoti, kad virta jautiena puikiai atrodo lėkštėje kartu su paprika, grybais ir svogūnais. Jei nuspręsite pasirinkti tofu kaip baltymą, tuomet turėtumėte pridėti lapinių žalumynų.
Avokadų salotos puikiai dera su šoninės skoniu, o raudonos žuvies patiekalus reikėtų puošti šparagais ir pomidorais.
Įdomesnis padažas
Nepirkite gatavų salotų užpilų, nes jų skonis bus vidutiniškas, o naudingosios savybės abejotinos. Visada galite būti kūrybingi ir pasigaminti savo padažą.
Pavyzdžiui, galite pagaminti puikų užpilą iš medaus, sojos padažo ir augalinio aliejaus, įpylę šiek tiek citrinos sulčių.