Iš rūgščių obuolių daugiausia gaminamos uogienės ir kepiniai, tačiau valgymui labiau tinka saldūs vaisiai.
Tačiau pasirinkti tinkamą produktą nėra lengva. Daugelis įsitikinę, kad vaisių saldumas priklauso tik nuo veislės. Tačiau nepamirškite, kad daug kas priklauso nuo medžio mitybos ir obuolių laikymo sąlygų.
Kurie obuoliai bus saldžiausi
Praeikite pro blizgius obuolius
Daugelis sutinka, kad tokius produktus naudoti nėra labai naudinga, nes vaškas dažnai naudojamas tobulam blizgančiam paviršiui sukurti. Tokius obuolius galima vartoti tik be žievelės.
Jei norite, kad obuoliai būtų saldūs ir sveiki, jų paviršius neturėtų būti visiškai lygus: tai rodo, kad vaisiuose yra daug cukraus.
Žalias kotelis
Skaniausi bus švieži obuoliai, kurių kotelis yra ryškiai žalio atspalvio. Jei kotelis pradėjo priminti šakelę, tada toks produktas buvo ilgai saugotas. Todėl toks obuolys nebus saldus.
Juostelės
Atidžiau pažvelkite į patį obuolį: jei raudoname paviršiuje yra baltų juostelių, tada tokį vaisių galima saugiai dėti į pirkinių krepšelį. Juk tai tikras vaisiaus saldumo požymis.