Daugybė žmonių stresą bando malšinti valgydami… Dažniausiai pasirenkami ne patys sveikiausi maisto produktai, todėl tai gali smarkiai pakenkti sveikatai. Vis dėlto, įprotis valgyti įtemptomis akimirkomis gali būti ne toks jau ir blogas, jei tam pasirinksite tinkamus maisto produktus. Įdomu tai, kad kai kurie jų padeda sumažinti stresą!
Bananai
Bananuose yra daug vitamino B6, kalio ir natūralaus cukraus. Visa tai yra labai naudinga mūsų nervų sistemai, todėl bananų valgymas gali padėti sumažinti įtampą.
Kalis padeda normalizuoti širdies veiklą, reguliuoja vandens balansą organizme, taip pat aprūpina smegenis deguonimi. Dėl streso šio mikroelemento lygis organizme mažėja, todėl bananai padės užpildyti jo trūkumą.
Avokadas
Avokadą galima drąsiai vadinti stebuklingu maisto produktu. Šiame vaisiuje yra daugiau nei 20 būtinų maistinių medžiagų, būtinų žmogaus organizmui (ypač streso metu). Vitaminas E, B grupės vitaminai, taip pat kalis ir folio rūgštis avokadus paverčia tiesiog stebuklingais…
Avokadai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje (kuris, beje, kyla dėl streso) ir padeda išvengti persivalgymo. Avokadai yra labai sotūs, todėl dažniausiai pakanka vos pusės vaisiaus.
Uogos
Visose uogose yra daug vitamino C, kuris padeda kovoti su stresu. Vieno tyrimo metu vokiečių mokslininkai paprašė 120 dalyvių pasakyti kalbą ir tada išspręsti sudėtingus matematinius uždavinius. Kai kurie dalyviai, prieš atlikdami užduotį, vartojo vitaminą C. Paaiškėjo, kad jų kraujospūdis ir streso hormono lygis organizme buvo žemesni nei kitų.
Juodasis šokoladas
Labai dažnai stresas ir nerimas kyla dėl magnio trūkumo organizme. Ir štai gera žinia: šio mikroelemento lygį galima pakelti valgant šokoladą! Tiesiog rinkitės šokoladą, kuriame kakavos kiekis ne mažesnis kaip 60%. Pieniškame ir baltame šokolade nėra reikalingų maistinių medžiagų, o tik dideli kiekiai cukraus, taigi, šie saldumynai tai tik padidina stresą. Puikus pasirinkimas – juodasis šokoladas su riešutais.
Fermentuoti maisto produktai
Jau seniai įrodyta, kad mūsų mikroflora turi įtakos ne tik virškinimui, bet ir nuotaikai. Norint pamaitinti naudingus mikroorganizmus, svarbu valgyti fermentuotą maistą, pavyzdžiui, kefyrą, jogurtą, sūrį, raugintus kopūstus ir agurkus.