Saulėgrąžų ir alyvuogių aliejai neabejotinai gali užimti pirmąsias reitingo pozicijas pagal populiarumą, tačiau tai visiškai nereiškia, kad jie geriausiai tinka visiems patiekalams.
Nustebsite, tačiau yra daugybė kepimo aliejų: kokosų, kukurūzų, avokadų, žemės riešutų, sezamo ir kitų.
Šiandien mes papasakosime, kurie aliejai geriausiai tinka tam tikriems patiekalams gaminti.
Kepimui: saulėgrąžų aliejus
Nepaisant to, kad jis neturi labai geros reputacijos, tai nepaneigia jo nuopelnų. Kepimui reikia gero, bet nebrangaus aliejaus, kuris gali atlaikyti aukštą temperatūrą.
Saulėgrąžų aliejus idealiai tinka šiam tikslui. Jei norite, kad jūsų mityba būtų sveikesnė, tuomet rinkitės ekologišką saulėgrąžų aliejų.
Skirtingiems paruošimo tipams: rapsų aliejus
Tai laikoma vienu iš universalių aliejų, kuris puikiai tinka bet kokio tipo virimui. Jis švelnus, su riešutų aromatu. Jis turi perpus mažiau sočiųjų riebalų nei alyvuogių aliejus.
Salotoms: alyvuogių, linų sėmenų ar graikinių riešutų aliejus
Žinoma, tai ne apie tas salotas, kuriose esate įpratę naudoti majonezą. Šie aliejai puikiai papildys bet kokias daržovių salotas.
Česnakinis alyvuogių aliejus yra puikus sprendimas lengvo kartumo mėgėjams.
Kepiniams: augaliniai aliejai
Augaliniai aliejai (saulėgrąžų, kukurūzų, sezamo, šaltalankių) gali padėti išvengti sausų pyragų, todėl jie dažniausiai naudojami tešlai gaminti.
Makaronams: triufelių aliejus
Visų pirma, triufeliai dažnai naudojami italų virtuvėje, tad jei mėgstate gaminti spagečius, kodėl gi nepabandžius į juos įpilti triufelių aliejaus?
Dabar jūs žinote, kodėl namuose turėtų būti daugiau aliejų nei tik saulėgrąžų aliejus.
Įsitikinkite, kad jūsų virtuvės spintelėje yra bent kelios skirtingos aliejaus rūšys!