Duona yra populiariausias produktas. Daugelis žmonių neįsivaizduoja nė vieno valgio be jos. Kai kurie žmonės yra įpratę valgyti sriubą, salotas ir net košes su duona.
Tačiau dažniausiai tai gali sukelti neigiamų pasekmių, pavyzdžiui, antsvorio. Visgi duona dažniausiai pasirenkama klasikinė, kurioje nėra jokių naudingų elementų, o tik kalorijos. Balta duona iš kvietinių miltų laikoma pačia kenksmingiausia.
Bet kuri duona laikoma sveikiausia? Išsamiau apie tai papasakojo mokslininkas Aleksandras Sozykinas. Jis rekomendavo atkreipti dėmesį į viso grūdo duoną, kuri praturtina žmogaus organizmą angliavandeniais, vitaminais ir skaidulomis.
Kaip pastebėjo specialistas, daugiausia maistinių medžiagų yra bemielėje pilno grūdo duonoje su sėlenomis. Jei joje yra saulėgrąžų, linų, sezamo sėklų, riešutų ir džiovintų vaisių, tai taip pat daro produktą naudingesniu.