Nuo vaikystės mums buvo sakoma, kad sriubos yra labai sveika. Ir tai tikra tiesa. O kad jūsų kasdienė mityba būtų ne tik sveika ir maistinga, bet ir labai skani, siūlau pasigaminti šią aromatingą kreminę grybų sriubą.
Grybų sriuba kvepia rudeniu, mišku ir komfortu. Net jei namuose nėra nei vieno miško grybo, o tik pievagrybių, nesunkiai paruošite skanią ir sočią grybų sriubą. Tik nepamirškite lydyto sūrelio, būtent jis sriubai suteikia ypatingo švelnumo.
Kreminė sriuba su grybais
Šiandien redaktoriai pasidalins instrukcijomis, kaip paruošti skanią grybų sriubą su grietinėle ir lydytu sūriu. Paprastas, greitas ir skanus receptas!
Ingredientai:
- 2 bulves;
- 300 g grybų;
- 1 morka;
- 100 g lydyto sūrio;
- 1 valgomasis šaukštas daržovių aliejus;
- 100 ml grietinėlės;
- 1 svogūnas;
- 2,5 litro vandens;
- 2 lauro lapai;
- žalumynų papuošimui;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant ugnies. Tada nuplaukite ir nulupkite bulves. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių.
Grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Grybus šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite grybus į bulves. Virkite dar 5-7 minutes.
Svogūną ir morkas nuplaukite, morkas sutarkuokite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite jas į sriubą.
Lydytą sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite jį į sriubą. Nuolat maišykite, kol sūris ištirps, tada supilkite grietinėlę. Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, įdėkite lauro lapų.
Štai ir viskas, skani grybų sriuba paruošta. Patiekdami įberkite smulkintų žolelių, taip pat galite įdėti skrebučių ir Provanso žolelių prieskonių.
Taip pat siūlome išmokti virti grybų sriubą su pienu. Šis pirmasis patiekalas dažnai patiekiamas restoranuose, bet jūs galite lengvai jį pasigaminti namuose.
Šios kreminės grybų sriubos aromatas ir skonis užkariaus net labiausiai patyrusį gurmaną! Esame tikri, kad jūsų šeima greitai nepamirš jos skonio. Šviežios žolelės suteiks patiekalui spalvos ir maistingumo. Galima patiekti su krekeriais vietoj duonos.