Home Patarimai Kodėl šokolado paviršius pabaltuoja: specialistai pasakė, ar galima valgyti tokį saldumyną

Kodėl šokolado paviršius pabaltuoja: specialistai pasakė, ar galima valgyti tokį saldumyną

0
Kodėl šokolado paviršius pabaltuoja: specialistai pasakė, ar galima valgyti tokį saldumyną

Jei pastebėjote, kad spintelėje gulinti šokolado plytelė staiga pabalo, tai tikrai nėra priežastis atsisakyti šio skanėsto. Balta danga, kuri kartais atsiranda ant šokolado plytelių, yra ženklas, kad produktas buvo netinkamai laikomas.

Vis dėlto, valgyti tokį šokoladą nėra pavojinga: toks skanėstais niekuo nesiskiria nuo tų skanėstų, kurių spalva yra nepakitusi. Galbūt jus tai nustebins, tačiau pakitusi spalva išduoda, kad šis produktas yra natūralus: šokoladas, gaminamas iš sviesto ir kakavos pakaitalų, nepakeičia savo spalvos. Jei norite, kad ateityje šokoladas išlaikytų įprastą spalvą, vertėtų laikytis tam tikrų šokolado laikymo taisyklių.

Idealu, jei patalpos temperatūra yra nuo 5 iki 22 laipsnių, o drėgmė – ne didesnė kaip 70%. Be to, patalpa turi būti reguliariai vėdinama. Į šaldytuvą šokolado geriau nedėti, nes čia laikomas skanėstas gali prisigerti kitų produktų aromato.