Turbūt puikiai žinote, kaip kepti šašlykus. Yra daug puikių receptų, tačiau visais atvejais susiduriame su viena problema: riebalai teka ant anglių, o tai neigiamai veikia mėsos kokybę. Tačiau labai lengva išvengti šio nemalonumo.
Šašlykų kepimo procese sunkiausia išlaikyti stabilią šilumos būklę. Taip yra dėl lašančių ant anglių riebalų, kurie pradeda degti ir juos nuolat reikia gesinti. Paprastai šiam tikslui naudojamas vanduo, gira ar kiti gėrimai. Daugelio nuomone, jie mėsai suteikia specifinį skonį.
Skystis (vanduo ar koks kitas) gesina anglis, o tai taip pat veikia šilumą – ji tampa mažesnė. Kartais dėl to šašlykai kepa labai ilgai.
Ką daryti?
Geriausias problemos sprendimas yra druskos naudojimas. Kai anglys pasieks norimą būseną, jas reikia apibarstyti druska (maždaug nuo šimto iki dviejų šimtų gramų). Jūs turite ją pilti tolygiai ir tiksliai, nes druska linkusi sproginėti. Kai ji nebesproginės, ant kepsninės galite padėti iešmus su mėsa.
Druska atlieka tris funkcijas vienu metu: neleidžia riebalams degti, palaiko šilumą stabilioje būsenoje ir sumažina susidariusių pelenų kiekį. Po ketvirčio valandos šašlykai jau bus iškepę, mėsa nedegs ir ant jos nebus pelenų pėdsakų.