Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl kepant šašlykus, ant anglių rekomenduojama pabarstyti druskos?

Turbūt puikiai žinote, kaip kepti šašlykus. Yra daug puikių receptų, tačiau visais atvejais susiduriame su viena problema: riebalai teka ant anglių, o tai neigiamai veikia mėsos kokybę. Tačiau labai lengva išvengti šio nemalonumo.

Šašlykų kepimo procese sunkiausia išlaikyti stabilią šilumos būklę. Taip yra dėl lašančių ant anglių riebalų, kurie pradeda degti ir juos nuolat reikia gesinti. Paprastai šiam tikslui naudojamas vanduo, gira ar kiti gėrimai. Daugelio nuomone, jie mėsai suteikia specifinį skonį.

šašlykus

Skystis (vanduo ar koks kitas) gesina anglis, o tai taip pat veikia šilumą – ji tampa mažesnė. Kartais dėl to šašlykai kepa labai ilgai.

Ką daryti?

Geriausias problemos sprendimas yra druskos naudojimas. Kai anglys pasieks norimą būseną, jas reikia apibarstyti druska (maždaug nuo šimto iki dviejų šimtų gramų). Jūs turite ją pilti tolygiai ir tiksliai, nes druska linkusi sproginėti. Kai ji nebesproginės, ant kepsninės galite padėti iešmus su mėsa.

Druska atlieka tris funkcijas vienu metu: neleidžia riebalams degti, palaiko šilumą stabilioje būsenoje ir sumažina susidariusių pelenų kiekį. Po ketvirčio valandos šašlykai jau bus iškepę, mėsa nedegs ir ant jos nebus pelenų pėdsakų.

šašlykus

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---