Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl išvirtos bulvės pajuoduoja: gudrybė, kaip to išvengti

Kartais išvirtos bulvės patamsėja, ant jų atsiranda pilkų, melsvų ar juodų dėmių. Šiandien jums atskleisime, kaip virti bulves, kad jos nepatamsėtų.

Kodėl išvirus bulvės pajuoduoja?

Bulvėse esančiuose gumbuose yra prisikaupę chlorogeninės rūgšties, kuri verdant susijungia su geležies jonais. Kuo daugiau šių medžiagų bulvėje, tuo stipriau išvirus ji patamsės.

Geležies ir chlorogeninės rūgšties kiekis bulvėse priklauso nuo veislės savybių ir auginimo sąlygų. Jei bulvės auginamos dirvose, kuriose trūksta kalio ir yra azoto perteklius, po virimo jos neišvengiamai patamsės.

Kaip to išvengti?

Prieš verdant nulupę bulves, nedelsdami įdėkite jas į šaltą vandenį. Parūgštinkite įpildami citrinos rūgšties, įdėję citrinos griežinėlį arba įpylę acto (šaukštas litrui vandens).

Šiek tiek parūgštintame vandenyje taip pat galite virti bulves, bet nepersistenkite, kitaip skonis bus prastas.

Bulves reikia virti dideliame kiekyje vandens, kad jis visiškai apsemtų gumbus, tai pašalins sąveiką su deguonimi.

Skanaus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---