Kaip sakoma, kuris kepėjas nėra sudeginęs biskvito? Bet tai nėra taip blogai – blogiau, kai biskvitas apdega, bet vidus lieka neiškepęs.
Šią mįslę galima įminti tik išsiaiškinus galimas klaidas, padarytas maišant tešlą. Tik po to galite kaltę versti orkaitei. Pakalbėkime apie keturias kulinarinės šios problemos priežastis.
Pirma klaida
Viskas dėl prastai išplaktų kiaušinių, kurie pagal klasikinį receptą yra atsakingi už lengvą ir porėtą kepinio struktūrą. Kiaušinių baltymų ir trynių plakti atskirai nebūtina. Problema ta, kad kiaušiniai turi būti švieži ir kambario temperatūros. Kai naudojate maišytuvą, pradėkite nuo mažiausio greičio.
Antra klaida
Jei formos kraštus patepsite aliejumi, tada biskvitas nepakils, pradės degti ir blogai iškeps viduje. Taip pat į tešlą nedėkite karšto lydyto sviesto (jei reikalauja receptas). Pirmiausia sviestas turi atvėsti, kitaip nusės baltymų putos.
Trečia klaida
Dabar galime kalbėti apie temperatūros režimą. Esant labai aukštai temperatūrai, tešla iškeps išorėje. Viduje ji užvirs ir veiks kaip magma ugnikalnyje. Pluta pasirodys sausa, o žalia masė liks viduje.
Apdėkite tešlą folija aplink kraštus ir uždenkite viršų, kad biskvitas tolygiai iškeptų.
Ketvirta klaida
Jokia tešla nemėgsta temperatūros svyravimų. Taip pat negalima staigiai įdėti kepimo formos su tešla į orkaitę – iškils oro burbuliukai, sprogs ir tešla nepakils. Forma su tešla įdedama ramiai ir atsargiai.
O jei biskvitas neiškepęs, tuomet kepimo formą galima padėti ant apatinės lentynos, išjungti šildymą iš viršaus ir pabaigti kepti, tada nupjauti apdegusią plutą.