Home Patarimai Klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą

Klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą

0
Klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą

Kai gamindami maistą sukamės virtuvėje, sunku pastebėti, ar netyčia nepažeidžiama jos baldų ar įrangos. Net valydami baldus ar įrankius pirmiausia žiūrime, kad jie būtų švarūs, ir nesusimąstome, ar taip jiems nepakenkiame. Čia pateikiamos dažniausios klaidos, kuriomis nesąmoningai gadiname virtuvės įrangą.

Paviršius valome popieriniu rankšluosčiu

Popieriniai rankšluosčiai ​​netinka stiklui ir šlapiems medienos dirbiniams sausinti bei valyti. Jais galima subraižyti paviršių, todėl geriau naudoti švelnų rankšluostį.

Peilius laikome vienoje vietoje

Dažniausia mūsų daroma klaida yra visų peilių laikymas viename stalčiuje. Jei peiliai neturi apsaugos, yra pavojus juos subraižyti. Todėl naudokite apsauginį apvalkalą.

Visų paviršių valymui naudojame actą

Granito ir marmuro plokščių, taip pat akmens ir metalo plokščių negalima valyti actu. Actas yra labai rūgštus skystis, kuris sumažina šių medžiagų tarnavimo laiką. Tačiau jis tinka orkaitėms, indaplovėms ir šaldytuvams valyti.

Dedame karštą maistą į maišytuvą

Ar žinojote, kad dėti karštą maistą ar pilti karštus skysčius į maišytuvą yra pavojinga? Į maišytuvą pilant karštą maistą, jis papildo iš įrenginio išsiskiriančią šilumą ir sukuria didelį slėgį. Kitaip tariant, jei į maišytuvą dedame karšto maisto, yra rizika, kad jis išsilies per viršų.

Prieš kepdami nuplauname mėsą

Šis veiksmas kenkia sveikatai. Mėsos plovimas nepanaikina mėsoje esančių bakterijų, o tik padidina jų išplitimo riziką. Tai gali sukelti ligas. Tačiau kepimo metu keptuvės ir orkaitės karštis gali pakankamai neutralizuoti bakterijas.

Tam tikros rūšies maistą gaminame keptuvėje su nelipnia danga

Reikėtų vengti gaminti pomidorus ir citrusinius vaisius keptuvėse su nelipnia danga. Kadangi šie maisto produktai yra rūgštūs, jie gali sugadinti keptuvės paviršių ir sumažinti patvarumą.

Nuleidžiama lupenas į kanalizaciją

Tai, be abejo, kelia riziką užkimšti kanalizaciją. Ypač venkite artišokų ir morkų lupenų. Dėl savo kietumo jos gali sulaužyti kanalizacijos smulkintuvą. Įpraskite bet kokių daržovių lupenas išmesti į šiukšliadėžę.

Baldų valymui naudojame baliklį

Jei virtuvės baldai yra dažyti arba poliruoti, juos reikia valyti labai atsargiai. Naudojant baliklį tokio tipo paviršiams, jie gali nudilti, todėl geriau baldus valykite šiltame, muiluotame vandenyje suvilgytu rankšluosčiu.

Medinius įrankius plauname indaplovėje

Yra tik keli mediniai įrankiai, tinkami plauti indaplovėje. Deja, dauguma medinių įrankių ir indų, tokių kaip šaukštai, lėkštės ir dubenys, indaplovėms netinka. Taip yra todėl, kad perkaitinus indaplovėje mediniai dirbiniai gali įtrūkti.

Ar darote kurią nors iš šių klaidų?