Virtuvinius rankšluosčius žinome kaip labiausiai nešvarius daiktus mūsų namuose. Kiek moterų stengiasi pašalinti iš jų įsisenėjusias dėmes! Juos virina ir balina, bet dažnai iš to nėra jokios naudos. Gal laikas pažvelgti į veiksmingą kitų šalių namų šeimininkių rankšluosčių balinimo receptą?
Savo virtuvėje naudoju tris virtuvinius rankšluosčius skirtingiems poreikiams. Vienu šluostau rankas ir indus, antrą patiesiu po lėkštėmis, kad jis sugertų vandenį nuo išplautų indų, o trečiu valau nešvarius paviršius. Plaunu juos beveik kasdien, bet jie tikrai nėra gražūs.
Iš pradžių norėjau išmesti senus rankšluosčius ir nusipirkti naujų, bet paskui sužinojau, kaip rankšluosčiai plaunami Kinijoje. Visiškas sutapimas: draugai ten persikraustė prieš kelerius metus, kartkartėmis juos aplankome. Ir gana dažnai pokalbio tema yra įvairūs gyvenimo šioje šalyje keistumai. Taigi, šį kartą draugė papasakojo, kaip žmonės tvarko namų ūkį Kinijoje. Įskaitant nelemtus rankšluosčius.
Jums reikės:
- 1 šaukštelio sodos
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
- 0,5 puodelio baliklio
- 0,5 puodelio skalbimo miltelių
Darbo eiga:
Pirmiausia užpildykite dubenį karštu vandeniu. Vandenyje ištirpinkite skalbimo miltelius, sodą ir baliklį. Taip pat įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Tai būtina, norint ištirpinti riebalus nuo rankšluosčio.
Sumaišykite visas medžiagas vandenyje ir sudėkite nešvarius rankšluosčius į dubenį. Mirkykite juos kelias valandas. Galite palikti net per naktį, jei rankšluosčius užmerkėte vakare.
Rezultatas
Praėjus 4–5 valandoms, rankšluosčius išskalaukite švariu vandeniu. Tada išimkite rankšluosčius ir skalbkite skalbimo mašinoje 60 laipsnių temperatūroje.
Tokiu būdu rankšluosčiai yra išplaunami greitai ir gerai. Dėmių nelieka nė pėdsako, o spalva tampa ryškesnė.
Vaizdo įraše galite pamatyti visą darbo eigą.
Taip Kinijos moterys sprendžią virtuvinių rankšluosčių švaros problemą.