Šaltiena – patiekalas, kurį daugelis įpratę matyti ant šventinio stalo. Sunku įsivaizduoti šventę be šio mėsos patiekalo. Tačiau šaltiena vargu ar gali būti pavadinta sveiku patiekalu, mat ji pasižymi dideliu riebumu. Jei žmogus yra visiškai sveikas, jis tikrai gali paįvairinti savo mitybą maža (iki 150 gramų) tokio patiekalo porcija. Rekomenduojama tą daryti retai.
Tačiau geriau rinktis neriebią mėsa: paukštienos ar žuvies dalis, pridedant daržovių ir žolelių. Apie tai pasakojo mitybos specialistė Antonina Starodubova, rašo RIA Novosti. Ji taip pat atskleidė, kam derėtų apskritai atsisakyti šio skanėsto.
Visų pirma šaltienos turėtų atsisakyti asmenys, kurie serga širdies, inkstų ligomis ar yra susidūrę su virškinamojo trakto ligomis. O jei kankina lėtinės ligos, būtina pasikonsultuoti su mitybos specialistais.