Home Patarimai Kodėl kepant kiaušinienę svarbu įpilti šiek tiek vandens?

Kodėl kepant kiaušinienę svarbu įpilti šiek tiek vandens?

0
Kodėl kepant kiaušinienę svarbu įpilti šiek tiek vandens?

Visame pasaulyje kiaušinienė yra bene populiariausias pusryčių patiekalas. Yra daugybė jos variantų: kiaušinienė, omletas, plakta kiaušinienė, užkeptas omletas ir daugybė kitų. Pavyzdžiui, garsusis dailininkas Klodas Monė (Claude Monet) pirmenybę teikė orkaitėje keptiems kiaušiniams. Papasakosime, kaip pasigaminti kiaušinienę, kad jos skonis ir išvaizda būtų nepriekaištingi.

Kaip pasigaminti kiaušinienę: paruošimo paslaptys

Net keptuvė yra svarbi norint pagaminti tobulą kiaušinienę. Kiaušinius geriausia kepti ketaus keptuvėje – su storomis sienelėmis ir aukštais šonais. Taip bus užtikrinama tinkama konvekcija, o kiaušiniai iškeps greitai ir bus pilnai iškepę.

Kokiame aliejuje reikėtų kepti kiaušinius? Galite naudoti saulėgrąžų aliejų, sviestą arba jų abiejų mišinį. Amerikiečių ir italų virtuvės šefė Giada De Laurentiis pataria kiaušinienei naudoti tik alyvuogių aliejų. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštelius aliejaus, tada įmuškite kiaušinius ir uždenkite dangčiu.

Kaip pagaminti tobulos konsistencijos kiaušinienę? Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens! Tai reikia atlikti tada, kai baltymai bus nebe permatomi, o pradės balti. To dėka vanduo gerai išgarins kiaušinius ir neleis jiems prikepti. Kai tik įpilsite vandenį, nepamirškite uždengti keptuvės dangčiu.

Britų virtuvės šefas Jamie Oliver rekomenduoja nelaukti, kol keptuvė įkaista, o įmušti kiaušinius tiesiai į šaltą keptuvę kartu su aliejumi. Kiaušinius reikia kepti ant silpnos ugnies. Tada kiaušiniai bus purūs ir minkšti. Kiaušinius galima kepti ir ant mažos ugnies, tačiau jie keps ilgiau.

Kitas virtuvės šefas ir televizijos laidų vedėjas Elton Brownie nerekomenduoja įdaužti kiaušinių tiesiai virš keptuvės. Jis pataria iš pradžių juos įmušti į dubenį ir tik tada supilti į keptuvę. Visų pirma, taip iš karto sužinosite, ar produktas šviežias ir yra tinkamas kepti. Antra, taip nepažeisite trynio.

Tobulos kiaušinienės receptas

Sudedamosios dalys:

  • 5 g sviesto
  • 2 vištų kiaušiniai
  • Druska

Paruošimas:

Į lengvai įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, leiskite, kad jis ištirptų. Tada tolygiai paskirstykite jį ant keptuvės paviršiaus. Beje, kiaušinienei kepti geriau naudoti nepridegančią keptuvę, kad iškepti kiaušiniai nepriliptų ir lengvai išsiimtų.

Kiaušinius įmuškite atsargiai, kad nepažeistumėte trynio. Keptuvės karštis turi būti labai mažas. Sūdyti reikia tik baltymus. Sūdytas kiaušinio trynys atrodo negražiai, nes jame esantys baltymai susitraukia.

Kiaušinius reikia kepti 4-5 minutes. Iš pradžių kiaušiniai bus permatomi, paskui taps drumsti ir galiausiai balti. Tuo pačiu metu į kiaušinius galite įpilti šiek tiek vandens ir uždengti dangtį. Jei kepsite aukštoje temperatūroje, baltymai ims putoti ir prilips. Esant žemai temperatūrai, kraštai išliks tvarkingi, o dugnas bus baltas.

Tobulos kiaušinienės receptą pamatykite šiame vaizdo įraše.

Nepamirškite, kad pusryčiai būtų skanūs, į keptus kiaušinius galite įdėti keptos šoninės, pomidorų, sūrio, pievagrybių ir kitų mėgstamų maisto produktų. Tai bus sotūs, energijos suteikiantys pusryčiai visai dienai. Gero apetito!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].