Kiaušiniai gali būti gaminami keliais būdais: klasikinėje virtuvėje jie paprastai naudojami žali, kietai išvirti arba kepti.
Būtent verdant kiaušinius, daugeliui žmonių kyla sunkumų, kaip lengvai nulupti kiaušinio lukštą, kuris būna prilipęs prie vidinės baltymo dalies struktūros.
Tai turi įtakos ne tik jų išvaizdai, bet ir prilipusiam baltymo kiekiui, kuris išmetamas kartu su lukštu.
Toliau aprašyta gudrybė parodys, kaip kiekvieną kartą išvirti kiaušinius, kad jie lengvai nusiluptų.
Norėdami tobulai nulupti kietai virtus kiaušinius, turėtumėte išbandyti kelias gudrybes vienu metu.
Pirmiausia – išvirtus kiaušinius turite ganėtinai ilgai laikyti šaltame vandenyje.
Taip pat į verdantį vandenį su kiaušiniais įberkite šaukštelį paprastos sodos.
Soda padidina kiaušinių pH ir padeda lukštui lengviau nusilupti nuo baltymo.
Šį patarimą labai paprasta atlikti – kai vanduo puode užverda, įberkite šaukštelį valgomosios sodos ir leiskite jai užvirti kartu su kiaušiniais.
Kiaušinių virimas turėtų trukti tiek pat laiko, kiek ir be sodos, po to kiaušiniai atvėsinami ir iš karto nulupami.
Nustebsite, kaip lengvai galite nulupti kiaušinį!
Kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
Puiki pagalbinė kiaušinių virimo priemonė!
Pažiūrėkite į šią nuotrauką, ir visada tiksliai žinosite, kiek laiko reikia leisti kiaušiniams virti. Tai puikus patarimas!
Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę?
Ruošdami kiaušinius kiaušinienei, į juos įberkite kukurūzų krakmolo. Krakmolas pagerins gaminamo patiekalo skonį ir pagreitins kepimo procesą.
Puikiai paruoštas keptas kiaušinis
Tobulai iškeptam kiaušiniui reikia šiek tiek sviesto, kiaušinio ir druskos.
Keptuvėje ištirpinkite pusę šaukštelio sviesto, kai keptuvė bus pakankamai įkaitusi, įmuškite į ją kiaušinį ir kepkite 4 minutes.
Tada įberkite šiek tiek druskos.
Paruošta!
Kiaušiniai be jokio aliejaus. Jie labai skanūs ir puikiai atrodo
„YouTube“ kanalo virtuvės šefo nurodymai, kaip skaniausiai išsivirti kiaušinius.
Jums reikės:
- Šviežių kiaušinių
- Porcelianinių dubenėlių
- Didesnio puodo
- Garų sietelio
Gaminimo eiga:
Į kiekvieną dubenėlį įmuškite po vieną kiaušinį ir sudėkite juos į garų sietą virš puodo su verdančiu vandeniu.
Uždenkite dangčiu ir leiskite virti 6 minutes.
Po 6 minučių nukelkite kiaušinius nuo viryklės ir išpilkite vandenį iš dubenėlių.
Tada silikonine mentele atsargiai išimkite kiaušinius iš dubenėlių ir galite juos patiekti, arba naudoti salotoms ar sumuštiniams ruošti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: