Keptą žuvį mėgsta visi, tai yra prašmatnus patiekalas, tinkantis bet kokiai progai. Tokiu skaniu ir universaliu patiekalu galima mėgautis kasdien arba patiekti ant šventinio stalo. Nors gurmanai sako, kad kepta žuvis yra paprastas patiekalas, bet tai nėra visiškai tikslu. Jei esate tos pačios nuomonės, šiandienos straipsnis apie tai, kaip skaniai iškepti bet kokią žuvį, tikrai pakeis jūsų nuomonę.
Skaniai kepta žuvis yra tikra šventė ant stalo. Tačiau kepimo metu žuvis praranda puikų skonį. Virėjai šią problemą išsprendė nedidelio triuko pagalba. Jums tiesiog reikia padengti žuvies filė marinatu iš citrinos arba laimo sulčių, česnako ir prieskonių. Kepant tai nuslopina žuvies kvapą ir sustiprina skonį. Be to, citrinos rūgštis kepimo metu žuvies mėsą daro švelnesne ir aromatingesne.
Kaip skaniai iškepti žuvį?
Galite skaniai iškepti bet kokią žuvį, todėl rinkitės jums labiausiai patinkančią. Jums taip pat reikės trijų mažų citrinų ar laimų, penkių skiltelių česnako, šaukšto druskos, juodųjų pipirų pagal skonį ir šiek tiek miltų.
Pirmiausia paruoškite žuvį. Mėsą atskirkite nuo odos, filė supjaustykite gabalėliais, atsargiai pašalinkite visus kaulus. Sudėkite žuvies gabaliukus į kepimo indą.
Tada paruoškite marinatą. Į atskirą dubenį išspauskite česnaką, įpilkite citrinos arba laimo sulčių, įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gerai išmaišykite ir supilkite mišinį ant žuvies. Dar kartą išmaišykite, kol žuvis visiškai pasidengs marinatu. Atidėkite žuvį pastovėti vieną valandą.
Tada kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose iš abiejų pusių.
Po to nedelsdami sudėkite žuvį į karštą keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Dabar jūs žinote, kaip skaniai iškepti bet kokią žuvį ir pabrėžti jos skonį. Dėl šio kepimo būdo žuvis gaunasi neįtikėtinai švelni ir skani. Šį patiekalą galima netgi patiekti be garnyro.
Skanaus!