Atrodytų, kad išvirti kiaušinį yra be galo paprasta, tačiau svarbu nepamiršti, kad jį galima išvirti keletu būdu: minkštai, kietai, pusiau minkštai ir t.t.
Šiame straipsnyje pateiksime informaciją, kiek laiko reikia virti, kad išgautumėte norimo kietumo kiaušinius ir kaip iš tiesų juos reikia teisingai paruošti.
Štai keletas patarimų:
- Prieš virdami kiaušinius išimkite iš juos šaldytuvo ir iš karto įdėkite į vandenį, kad jie šiltų palaipsniui kartu su vandeniu. Jei kiaušinius dėsite į verdantį vandenį, temperatūros pokytis bus per staigus ir kiaušinis įskils.
- Kartais nutinka taip, kad kiaušinio bukoje dalyje yra susikaupusio oro, dėl ko verdant gali atsirasti įtrūkimų. Kad taip nenutiktų, reikėtų pradurti buką kiaušinio dalį adata ir tuomet jį virti.
- Nevirkite kiaušinių ant stiprios ugnies, kadangi dėl to trynys gali pajuoduoti arba pasidaryti guminis. Geriausia yra vidutinė arba silpna ugnis.
- Naudokite laikmatį, kadangi be jo nuspręsti, kada kiaušinis pasiekė norimą kietumą, bus labai sudėtinga.
- Kad kiaušinis lengviau luptųsi – verdant įberkite šiek tiek druskos, tai suminkštins lukštą.
Skirtingas kiaušinių kietumas
Jei norite kiaušinius išvirti kietai, verdančiame vandenyje juos laikykite 8-10 minučių, o tuomet iš karto atvėsinkite šaltu vandeniu. Jei norite išgauti minkštai virtus kiaušinius, virti juos reikia 3-4 minutes.
Putpelių kiaušinius reikia gaminti labai panašiai, juos nuplaukite, sudėkite į puodą ir virkite 4-5 minutes. Tuomet taip pat užpilkite šaltu vandeniu ir palaukite, kol jie atvės.
Norėdami pasigaminti kiaušinį be lukšto, užvirkite vandenį ir į jį įpilkite šaukštą baltojo vyno acto. Į stiklinę įmuškite kiaušinį, maišykite vandenį iki kol susidarys sūkurys, o tuomet atsargiai įdėkite kiaušinį į jo vidurį. Virkite apie minutę.
Kaip matote, kiaušinius virti ne visada yra taip paprasta. Svarbiausia yra nepamiršti vadovautis šiais patarimais, kad kiaušiniai išvirtų taip, kaip norite jūs.