Duona ar batonas yra vienas iš pagrindinių produktų, kuriuos visada turime namuose. Ryte mėgstame pusryčiauti valgydami sumuštinius suteptus ant šviežio, traškaus batono riekės. Na, nebent laikomės dietos be glitimo ar su mažai angliavandenių… Bet net ir tada verta turėti keletą riekelių virtuvės spintelėje. Kam? Nes tai puiki… valymo priemonė!
Batonas kaip valymo priemonė – nors ir skamba absurdiškai, anksčiau jis taip buvo naudojama
Viskas dėl glitimo, kuris kai kuriems žmonėms toks žalingas! Būtent jis turi valomųjų savybių. Taigi, net nebandykite šios gudrybės su duona be glitimo ar su grūdėta duona ar batonu! Tam geriausiai tiks įprasčiausias kepalas – batono arba ruginės duonos.
Duonos tešla veikia kaip stebuklinga kempinė!
Nupjaustykite duonos plutą, o minkštimą suspauskite į rutulį – juo nuvalykite dėmes ir nešvarumus. Nustebsite, kaip greitai jie išnyks. Papildomas privalumas yra tai, kad tokia „kempinėlė“ yra labai švelni ir nesubraižys jokio paviršiaus.
Kitą kartą, kai duona bus pasenusi – neišmeskite jos! Išbandykite šį puikų būdą, žinomą daugelį metų, ir garantuoju, kad prie jo sugrįšite dar ne kartą.
Pasenusi duona? Nešvaistykite!
Jei jūsų turimas kepalas nebėra šviežias, jo tikrai neišmeskite. Skanių sumuštinių iš jo gal ir nepagaminsite, bet galėsite ruošti įvairius kitus skanėstus. Štai keli variantai:
- česnakiniai skrebučiai
- troškinys
- džiūvėsėliai
- duonos sriuba
- gira
Ar atsibodo, kad parduotuvėje pirkta duona jau po vienos dienos pasensta? Jūs tikriausiai laikote ją neteisingai! Šaldytuve laikoma duona išlieka šviežia iki 7 dienų! Daugiau naudingų patarimų ieškokite kituose mūsų straipsniuose.