Kai kurie patarimai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti nelogiški, pavyzdžiui, druska duoninėje. Pasirodo, šių veiksmų kaštai yra minimalūs, tačiau efektas – pranoksta lūkesčius. Įdomu tai, kad paprasta valgomoji druska apsaugo kepinius nuo pelėsio atsiradimo.
Visi seniai žino, kad druska yra natūralus natūralus konservantas. Ji padeda išlaikyti maistą nesugedusį ilgą laiką. Populiariausias tokio konservavimo būdas – daržovių, grybų, žuvies, lašinių sūdymas. Tačiau druska taip pat gerai sugeria drėgmę, taigi apsunkiną kelią pelėsiui atsirasti.
Kaip praktiškai panaudoti druską
Paprasčiausias būdas – įberti druskos į druskos malūnėlį ar nedidelį indelį ir palikti (indelis turi būti atviras!) duoninėje arba stalčiuje, kuriame laikomi kepiniai.
Pakanka 2–3 žiupsnelių druskos. Druskos buvimas neturės įtakos skoniui, net jei į duoninę įdėsite konditerijos gaminių. Kita būtina sąlyga – duoninės sandarumas.
Jei į ją pateks deguonies, duona gal iarba džiūti arba pradėti pelyti, net jei bus laikoma su visu pakeliu druskos.