Kad kotletai nesudegtų ir kepant visada susidarytų apetitą kelianti, traški plutelė, kotletai dažniausiai yra apvoliojami miltuose, džiūvėsėliuose ar manų kruopose. Apvoliojimas taip pat padeda kotletams išlikti sultingiems, tarsi „užsandarina“ patiekalą, neišteka mėsos sultys.
Jei po ranka nėra nei vieno įprasto ingrediento, tuomet turime jums kelis neįprastus pasiūlymus. Pirmas – išplakite kiaušinio baltymą ir suberkite į jį smulkiai suplėšytą batoną. Šia mase aptepkite kotletus ir kepkite įprastai.
Krakmolas taip pat yra geras pasirinkimas kotletų apvoliojimui. Jei jo neturite, taip pat galite naudoti sezamo sėklas arba linų sėmenis.
Smulkinti avižiniai dribsniai taip pat puikiai pakeičia miltus, jie net šiek tiek pagerina patiekalo skonį.
Jei yra noro ir laiko, galite pasiruošti bulvių trupinius. Jums reikės bulves sutarkuoti morkų trintuve, gautą masę kepti orkaitėje paskleidus plonu sluoksniu ir panaudoti šią masę kotletų voliojimui.