Home Patarimai Kam niekada nereikėtų valgyti šviežių braškių?

Kam niekada nereikėtų valgyti šviežių braškių?

0
Kam niekada nereikėtų valgyti šviežių braškių?

Atėjo vasara, o tai reiškia, kad prasidėjo braškių sezonas! Turguose jau nusidriekė eilės prie sultingų ir skanių uogų. Motinos jas perka savo vaikams, vyrai – žmonoms, ir net ir vieniši kavalieriai intensyviai jas perka. Gydytojai palankiai vertina braškių bumą šį vasaros mėnesį. Tačiau ne visi gali mėgautis sultingomis uogomis. Pasaulyje yra daug žmonių, kurie dėl įvairių priežasčių negali valgyti braškių. Ir ne visi tai žino!

Kas gali, o kas negali valgyti braškių. Svarbių priežasčių sąrašas

Akivaizdūs privalumai

Pirmiausia, žinoma, reikia prisiminti, kodėl gydytojai daugumai žmonių rekomenduoja valgyti braškes. Jose gausu vitaminų, mineralų ir organinių rūgščių. Braškėse taip pat gausu skaidulų ir pektinų. Dėl pektinų sultingos uogos puikiai išvalo sunkiųjų metalų druskų ir cholesterolio perteklių iš organizmo!

Be minėtų medžiagų, braškėse taip pat yra daug karotino ir folio rūgšties. Pagal vitamino C kiekį braškės yra taip pat vertingos. Vos šešiose vidutinio dydžio raudonose uogose yra daugiau vitamino C nei viename dideliame apelsine!

Braškės yra aukščiausios klasės natūrali priemonė, skirta širdies ir kraujagyslių, žarnyno ir vėžio ligų prevencijai. Be to, sunku įsivaizduoti mažesnio kaloringumo skanėstą. 100 g braškių turi tik 40 kcal. Galite laikytis dietos ir vis tiek sočiai prisivalgyti braškių!

Kontraindikacijos dėl braškių

Deja, net ir sveikiausi skanėstai kai kuriems gali virsti nuodais. Ir šiuo atveju braškės nėra išimtis. Gydytojai įspėja: tų žmonių, kurie negali valgyti braškių, iš tikrųjų, gana daug. Deja, dauguma šių nelaimėlių nė nenutuokia, kad sultingos uogos jiems kenkia!

Pirmiausia, braškės yra draudžiamos žmonėms, kurie vartoja vaistus nuo kraujospūdžio. Iškart paaiškinsime: uogos labai blogai dera su vaistais, kurių pagrindą sudaro enaprilis. Inkstams dėl to tenka per didelis krūvis! Žinoma, braškių neturėtų valgyti ir žmonės, kurie jau turi inkstų problemų.

Netikėtos problemos

Sultingos uogos taip pat nerekomenduojamos žmonėms, sergantiems gastritu ir opalige. Braškėse esanti rūgštis turi papildomą žalingą poveikį pažeidžiamai skrandžio gleivinei. Ir tai toli gražu nėra ligos paūmėjimas! Žinoma, ir krūtimi maitinančios motinos turėtų būti atsargios su braškėmis.

Galiausiai gydytojai nerekomenduoja tėvams duoti braškių jaunesniems nei 3 metų vaikams. Jos gali sukelti apsinuodijimą ir virškinimo sutrikimus! Ypač jei neprižiūrite vaiko, kai jis skina uogas ir leidžiate vaikui valgyti per daug šių skanėstų. Būkite atsargūs!