Nors dauguma mūsų nuolat ragauja gaminamą maistą, ir tai padeda išsiaiškinti, ar įdėtos druskos kiekis yra pakankamas, tačiau tikrinti žalios mėsos sūrumą tikrai nėra pati geriausia mintis…
Vis dėlto, tą išsiaiškinti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – tereikia pasinaudoti virtuvės šefų patarimu.
Viskas yra labai paprasta. Jums tereikia atgnybti nedidelį maltos mėsos gabalėlį ir jį išvirti arba termiškai apdoroti mikrobangų krosnelėje. Štai ir viskas – tokią mėsą jau galite ragauti!
Keptuvėje kepta mėsa dažniausiai neatrodo per sūri – net ir tada, jei įdėtos druskos kiekis yra ženkliai per didelis. Būtent todėl rekomenduojama mėsą virti arba kaitinti mikrobangų krosnelėje.
Dvejojate, ar įdėsite optimalų druskos kiekį? Skaičiuojama, kad 1 kilogramui maltos mėsos turėtų tekti 1 arbatinis šaukštelis druskos.