Vasaros sezonu ypač aktualus tampa žolelių saugojimo klausimas. Krapai, petražolės, salotos ir kitos žolelės dėl vytimo greitai praranda patrauklią išvaizdą.
Norėdami kuo ilgiau išlaikyti žalius daigus šviežius, turėtumėte atlikti keletą paprastų veiksmų. Norėdami pradėti, suvilgykite marlę vandeniu ir apvyniokite ja augalų stiebus. Visus žalumynus galima suvynioti į marlę.
Norėdami gauti didesnį efektą, gautą ryšulėlį galite apvynioti folija.
Tokiu būdu bet kokių žolelių stiebai ir lapai ilgą laiką išliks sultingi ir stiprūs. Jei turite per daug žalumynų, galite pasigaminti ruošinius, kurie visą mėnesį gali būti laikomi šaldytuve.
Norėdami tai padaryti, gerai nuplaukite žalumynus ir nukratykite likusią drėgmę. Po to, jei reikia, nuimkite stiebus, o valgomąją dalį smulkiai supjaustykite.
Gausiai pasūdykite (20 g druskos 100 g žalumynų) ir supilkite į stiklinį indelį su sandariai užsukamu dangteliu.
Šį užpilą galima dėti į bet kokius patiekalus – sriubas, padažus ar salotas.