Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino

Grybai, įsigyti parduotuvėje arba surinkti miške, yra nepaprastai skanūs, tad nieko keisto, kad dauguma žmonių juos įtraukia į savo mitybos racioną.

Grybai taip pat dera su įvairiais patiekalais, kuriems šis maisto produktas suteikia skonio ir rafinuotumo.

Virti grybai gali būti naudojami kaip sriubų, salotų  ar net garnyrų ingredientas. Vis dėlto, gana dažnai pastebima, kad po terminio apdorojimo grybai tampa ne tokie skanūs.

Netinkamai ruošiami grybai iš tiesų gali prarasti skonio savybes, todėl naudinga žinoti, kokios gudrybės gali padėti išsaugoti subtilų grybų skonį.

Nepamirškite svogūnų

Šis patarimas aktualus ir grybautojams, ir perkantiems grybus prekybos centre. Vertėtų nepamiršti, kad grybai gali būti nuodingi, todėl būtina patikrinti, ar juos galima valgyti.

Termiškai apdorodami grybus visada įdėkite svogūnų. Jei svogūnai staiga tampa mėlynos spalvos, šiuos grybus reikia išmesti.

Optimalus terminio apdorojimo terminas

Dauguma žmonių daro vieną ir tą pačią klaidą: grybai yra verdami pernelyg ilgai, todėl jie praranda ne tik skonį, bet ir naudingąsias savybes.

Maksimalus terminio apdorojimo laikas neturi viršyti 20 minučių.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---