Home Patarimai Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino

Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino

0
Kaip virti grybus, kad jie išliktų skanūs ir sveiki: ne visi tai žino

Grybai, įsigyti parduotuvėje arba surinkti miške, yra nepaprastai skanūs, tad nieko keisto, kad dauguma žmonių juos įtraukia į savo mitybos racioną.

Grybai taip pat dera su įvairiais patiekalais, kuriems šis maisto produktas suteikia skonio ir rafinuotumo.

Virti grybai gali būti naudojami kaip sriubų, salotų  ar net garnyrų ingredientas. Vis dėlto, gana dažnai pastebima, kad po terminio apdorojimo grybai tampa ne tokie skanūs.

Netinkamai ruošiami grybai iš tiesų gali prarasti skonio savybes, todėl naudinga žinoti, kokios gudrybės gali padėti išsaugoti subtilų grybų skonį.

Nepamirškite svogūnų

Šis patarimas aktualus ir grybautojams, ir perkantiems grybus prekybos centre. Vertėtų nepamiršti, kad grybai gali būti nuodingi, todėl būtina patikrinti, ar juos galima valgyti.

Termiškai apdorodami grybus visada įdėkite svogūnų. Jei svogūnai staiga tampa mėlynos spalvos, šiuos grybus reikia išmesti.

Optimalus terminio apdorojimo terminas

Dauguma žmonių daro vieną ir tą pačią klaidą: grybai yra verdami pernelyg ilgai, todėl jie praranda ne tik skonį, bet ir naudingąsias savybes.

Maksimalus terminio apdorojimo laikas neturi viršyti 20 minučių.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].