Mėgstamų braškių sezonas jau įsibėgėjęs. Šviežios uogos puikiai tinka desertams gaminti. Jas taip pat galima užšaldyti žiemai. Jei nuspręsite įtikti namuose esantiems smaližiams, turite žinoti, kaip tinkamai nuplauti braškes. Apie tai papasakosime šiame straipsnyje.
Atrodytų, kam skirti tiek daug dėmesio šiai temai? Tačiau iš tikrųjų viskas nėra taip paprasta. Pirma, ant uogų yra žiedadulkių ir bakterijų. Antra, neišvengsite įvairių patogeninių organizmų. Be to, parduotuvėse pirktose braškėse gausu pesticidų ir kitų chemikalų. Todėl būtina tinkamai nuplauti braškes.
Kaip tinkamai nuplauti braškes?
Metodas numeris 1
Šis metodas yra paprasčiausias. Visų pirma reikia paruošti sodos tirpalą. 1 litrui vandens reikės 10 g sodos. Į gautą skystį sudėkite braškes 10 minučių. Tada suberkite jas į kiaurasamtį ir nuplaukite uogas.
Metodas numeris 2
Pirmiausia braškes nuplaukite tekančiu vandeniu. Tai pašalins žiedadulkes ir bakterijas nuo uogų.
Antra, nuplikykite braškes. Norėdami tai padaryti, tiesiog užpilkite uogas verdančiu vandeniu. Šis etapas reikalingas, norint sunaikinti galimus patogeninius organizmus.
Tada 5-15 minučių pamirkykite uogas šaltame vandenyje. Tai padės visam laikui atsikratyti įvairių pesticidų.
Braškių apdirbimas su skirtingos temperatūros vandeniu neturi įtakos uogų skoniui.
Metodas numeris 3
Neseniai internete paplito neįprasta žinia apie braškes. Jei 30 minučių pamirkysite uogas druskos tirpale, iš jų ims lysti balti kirminai. Daugybė tinklaraštininkų pradėjo tai tikrinti. Ir baimės tik pasitvirtino. Tačiau ekspertai sako, kad tai gerai. Tokie kirminai nekenkia žmonėms. Jie patenka į kūną kartu su įvairiais vaisiais ir uogomis.
Tačiau braškes visada galite išplauti. Norėdami tai padaryti, sumaišykite vandenį su 0,5 šaukštelio druskos, maišykite, kol druska ištirps. Tada panardinkite braškes į tirpalą ir palikite pusvalandžiui. Praėjus šiam laikui, tiesiog nuplaukite uogas po tekančiu vandeniu.
Kaip matote, tikrai reikia žinoti, kaip tinkamai nuplauti braškes. Tai dar kartą apsaugos ir jus, ir jūsų artimuosius. Be to, pabandykite rinktis namines uogas. Jos ne visada atrodo tobulai. Bet tai nėra problema. Tokiu būdu galite būti tikri, kad braškės buvo užaugintos be papildomų chemikalų!