Kepant žuvį visada iškyla ne paties maloniausio kvapo problema, kvapas greitai pasklinda po visą virtuvę. Net gartraukis ne visada gali padėti, ypač jei kepate didelę žuvies porciją. Kartais kvapai prasiskverbia net į kambarius, ypač jei jūsų svetainė sujungta su virtuve. Tačiau yra paprastas triukas, kurio dėka galite apsisaugoti nuo nemalonaus kvapo atsiradimo.
Ką reikia daryti?
Išmarinavus žuvį, laikas nuskusti bulves. Porcijai žuvies užteks vienos vidutinio dydžio bulvės. Šakniavaisis turi būti nuskustas ir supjaustytas į keturias dideles riekeles. Jas pradedame kepti tuo pačiu metu kaip ir žuvį.
Bulvės „sutrauks“ į save daugumą nemalonių kvapų, o net senas gartraukis susidoros su likusiais kvapais. Jei bandysite naudoti šį metodą, tada nereikės vėdinti virtuvės ir naudoti oro gaiviklių.