Atrodytų, kad nieko nėra paprasčiau kaip virti daržoves, ypač morkas. Juk net vaikai gali susidoroti su šia užduotimi! Vis dėlto, sugadinti šį maisto produktą taip pat nėra sunku. Jei morkos bus pervirtos, jos tiesiog neišlaikys savo formos ir suirs. Jei planuojate gaminti mišrainę, kuriai reikės kubeliais pjaustytų morkų, tikrai norėtumėte to išvengti. Taigi, mes pasidalinsime keliais naudingais patarimais, kurie jums padės tinkamai išvirti morkas.
Morkų nereikia skusti
Dauguma mūsų yra pratę morkas nuskusti, ir tik tada virti, tačiau iš tiesų tikrai nėra jokio reikalo to daryti. Pakanka gerai nuplauti daržoves po tekančiu vandeniu, ir tuomet sudėti jas virti. Jei virsime nenuskustas morkas, bus išlaikomi vitaminai ir kitos naudingos morkų savybės.
Dėkite į verdantį vandenį
Dažniausiai morkos yra sudedamos į puodą su šaltu vandeniu, ir tuomet verdamos, tačiau iš tikrųjų nereikėtų taip daryti. Pirmiausia reikėtų palaukti, kol puode užvirs vanduo, o tuomet sudėti morkas. Jei morkos yra dedamos į šaltą vandenį, gali būti prarandama dalis morkose esančių vitaminų.
Nepjaustykite morkų
Taip pat nereikėtų pjaustyti morkų, nes verdant pasišalins visi šiose daržovėse esantys vitaminai. Kur kas geriau susirasti didesnį puodą ir jame virti nesmulkintas morkas.
Išlaikykite ugnies intensyvumą
Morkos išvirs tolygiai, jei bus palaikomas ugnies intensyvumas. Puodą būtinai uždenkite dangčiu, nes tai pagreitins virimo procesą.
Būkite atsargūs, kad nepervirtumėte morkų
Įprastai morkos išverda per maždaug 25 minutes, tačiau mažesnės morkos gali išvirti greičiau.
Jei virsite morkas laikydamiesi šių svarbiausių taisyklių, daržovės išlaikys naudingąsias savybes ir bus kur kas sveikesnės!