Tinkamai iškepti mėsą yra tikras menas, nes pasiekti norimą rezultatą dažniausiai yra pakankamai sunku. Kai kuriais atvejais kepama mėsa gali iškepti, bet gražiai neapskrusti, o kartais ji gali apdegti, bet viduje vis dar būti iki galo neiškepusi.
Kad daugiau nesusidurtumėte su tokiomis problemomis, siūlome įsidėmėti vieną paprastą mėsos kepimo taisyklę.
Ji susijusi su ugnies, ant kurios gaminamas patiekalas, stiprumu. Daugelis mano, kad mėsą reikia kepti tik ant silpnos ugnies, tačiau tai – nevisai tiesa.
Ugnies stiprumas turi priklausyti nuo to, kokio dydžio mėsos gabalėliai yra kepami. Jei kepate didelius mėsos kubelius arba didelį ir storą kepsnį – ugnis turėtų būti silpna.
Jei planuojate kepti nedidelius mėsos gabalėlius – reikėtų užkurti stiprią ugnį. Taip pasieksite norimą rezultatą ir išvengsite pridegusios mėsos.