Tarp labiausiai paplitusių ir populiariausių grūdų, ryžiai pelnytai užima lyderio poziciją. Juos galima ruošti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo, naudoti kaip komponentą ką nors gaminant, o taip pat ir valgyti vienus!
Ryžių išskirtinis bruožas yra tas, kad jie yra labai gerai suderinami su daržovėmis, mėsa, paukštiena, žuvimi. Be to, jie labai tinka žmonėms, kurie laikosi dietos.
Kadangi ryžiai yra tokie universalūs, tikrai ne vienas žmogus yra juos gaminęs. Tiesa, daug kas susiduria su keleta problemų: ryžiai gali būti pervirę ir priminti košę arba priešingai, traškėti tarp dantų.
Taigi, pasirodo, kad tobulai išvirti ryžius nėra taip lengva, todėl šiame straipsnyje paaiškinsime, kokių klaidų reikėtų vengti.
Pirmiausia reikia pasirinkti tinkamą ryžių rūšį. Pavyzdžiui, ilgagrūdžiai ryžiai krakmolo turi mažai, todėl jie sugeria mažiau vandens ir verdant netampa per daug minkšti ir nesulimpa.
Nepaisant to, prieš gaminant ryžius reikia nuplauti, kad pasišalintų krakmolo perteklius. Įprastai jie yra dedami į indą, užpilami vandeniu, pamaišomi, o tuomet nuskalaujami. Procesą reikia pakartoti keletą kartų, kol vanduo taps skaidrus.
Taip pat yra svarbu pasirinkti tinkamą puodą ryžių gaminimui. Idealiausias variantas – kazanas arba puodas storu dugnu. Tai padės išvengti pridegimo, kuris dažnai nutinka emaliuotuose puoduose.
Prieš gaminant ryžius, dar labai svarbu atsiminti vieną auksinę taisyklę – santykį 1:3. Tai reiškia, kad jei verdate pusę stiklinės ryžių, juos reikia užpilti pusantros stiklinės vandens.
Ryžius taip pat reikia dėti į užvirusį vandenį ir virti ant silpnos ugnies 20-25 minutes. Rekomenduojama kas minutę juos pamaišyti.