Pagrindinis vitaminų šaltinis rudens-žiemos laikotarpiu yra ne rauginti ir marinuoti agurkai, o šaldytos daržovės.
Jei šaldiklyje vietos yra, reikia apsirūpinti paprikomis, baklažanais, moliūgais, žolelėmis ir, žinoma, cukinijomis. Mes jums papasakosime, kaip tinkamai užšaldyti cukinijas.
Kurias cukinijas pasirinkti
Senus ir sugedusius vaisius geriau išmesti į kompostą, o į šaldiklį sudėti tik šviežias ir kokybiškas daržoves.
Tai turėtų būti subrendusi cukinija be pažeidimų ir įtrūkimų, su švelnia odele.
Tokia daržovė idealiai tinka ruošiant net kūdikių maistą.
Užšaldymas
Prieš pjaustant, daržovę reikia nuplauti, pašalinti kotelį ir sėklas, o jei reikia – odelę, supjaustyti ir, svarbiausia, blanširuoti.
Įdomu tai, kad be blanširavimo atšildyta daržovė neatskleis savo skonio. Norėdami tai padaryti, susmulkintą daržovę sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 2 minutes, tada greitai perkelkite į šaltą vandenį, kad atvėstų.
Taip išsaugomos naudingos medžiagos ir skonis. Po to lieka tik išdžiovinti ruošinius ant rankšluosčio ir užšaldyti.
Galima sudėti porcijomis į maišelius, galima paskirstyti indeliuose – skonio reikalas.
Šaldytas daržoves galite laikyti iki 10 mėnesių -10–20 laipsnių temperatūroje.