Indų plovimo kempinės yra įvairių spalvų ne tik dėl grožio. Kasdieniame gyvenime esame taip pripratę prie daugelio dalykų, kad net nesusimąstome, kodėl jie taip atrodo.
Pavyzdžiui, dažniausiai virtuvės kempinės, kuriomis šeimininkės plauna indus, yra skirtingų spalvų. Daugelis mano, kad tai dėl grožio ar tiesiog paprastas rinkodaros triukas, nes jų ryškumas patraukia dėmesį.
Be to, turint galimybę atskirti kempinėles pagal spalvą, patogu jas naudoti įvairiems tikslams: pavyzdžiui, plauti indus po žalios mėsos ir žuvies, riebius puodus ar daržoves bei šakniavaisius.
Tačiau pasirodo, kad spalvų gradacija atlieka dar vieną svarbią funkciją. Taip galite atskirti skirtingo šiurkštumo kempinėles.
Indų kempinė susideda iš dviejų dalių – storos ir plonos. Minkštoji dalis sukuria putas, kurios geriau apgaubia indus plovimo metu. Kietas „Scotch-Brighton“ sluoksnis padeda susidoroti su didesne tarša.
Kaip atskirti kempines pagal spalvas
- Žalias „Scotch Brighton“ sluoksnis yra pats šiurkščiausias. Juo nuo indų galite išvalyti pridegusį ar pridžiūvusį maistą, prilipusius riebalus. Tačiau turėtumėte būti atsargūs, nes yra pavojus pažeisti emalį.
- Ruda arba raudona spalva – mažiau kieta, bet turi abrazyvinę medžiagą, kuri lengvai pašalins lengvus nešvarumus.
- Geltona spalva – ši kempinė yra pati subtiliausia ir švelniausia. Ja galima plauti stiklinius, krištolinius, porcelianinius indus, kurie nelabai purvini.