Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip teisingai kepti bulves: 6 svarbios taisyklės

Turbūt nerastume lietuvio, nemėgstančio keptų bulvių. Tačiau ar visi mokame tinkamai jas pagaminti?

Susipažinkite su 6 svarbiomis bulvių kepimo taisyklėmis!

1 taisyklė

Nuvalę ir supjaustę bulves, pamirkykite jas šaltame vandenyje. Vanduo turi būti šaltas, kad iš bulvių būtų ištrauktas krakmolas.

Jei vanduo bus karštas ar šiltas, krakmolas išliks, o gautas patiekalas labiau primins troškintas bulves.

Krakmolas trukdo bulvėms apskrusti, todėl jo reikia atsikratyti. Kuo šviežesnė bulvė, tuo ilgiau ją reikia mirkyti.

Geriausia, jei tai trunka 30 minučių ar 1 valandą.

2 taisyklė

Išmirkius bulves reikia gerai išdžiovinti. Geriausia sudėti bulves į kiaurasamtį ir po to džiovinti ant popierinio rankšluosčio.

Bulvės turi būti sausos, nes drėgmės perteklius neleidžia joms tapti auksinės rudos spalvos. O vandens sąlytis su karštu aliejumi gali lemti dėmes ant prijuostės ar aptaškytus virtuvės reikmenis.

3 taisyklė

Keptuvė ir aliejus turėtų būti įkaitinti. Negailėkite aliejaus, bulvės turėtų būti neblogai apsemtos.

Juk ir daugelio pamiltos skrudintos bulvytės yra kepamos dideliame verdančio aliejaus kiekyje.

4 taisyklė

Druską ir kitus prieskonius barstykite tik po to, kai bulvės paruoštos. Jei kepdami ar prieš tai pabarstysite bulves druska, tuomet jos atiduos drėgmę, ir netaps auksinės rudos spalvos.

Iškepę bulves, sudėkite jas ant indo su popieriniu rankšluosčiu, kuris sugers aliejaus perteklių. Tada užberkite druskos ir prieskonių.

5 taisyklė

Niekada kepant neuždenkite bulvių. Kad įgytų rusvą spalvą ir būtų traškios, bulvės turi būti kepamos atviroje keptuvėje.

6 taisyklė

Į keptuvę nedėkite per daug bulvių. Optimalu yra 2-3 sluoksniai. Ne daugiau.

Skanios rekomendacijos

Norite, kad iškeptos bulvės turėtų aštrų aromatą ir skonį? Tada, prieš kepdami aliejuje, keptuvėje pakepinkite keletą skiltelių česnako. Kai jie apskrus, išimkite juos ir kepkite bulves.

Jei į verdantį aliejų įmesite rozmarino šakelę ir po kelių minučių ją išimsite, tada paruoštos bulvės turės malonų pušies aromatą ir lengvą poskonį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---