Kartais gamindamos gardžius ir kvapnius naminius kepinius, šeimininkės susiduria su nedidelėmis problemomis, kurios gali sugadinti visą desertą. Pavyzdžiui, jei įdarui skirta uogienė bus per skysta, ji ištekės ant kepimo skardos, sudegs ir negalėsite iškepti gražaus, apetitą žadinančio pyrago.
Laimei, sumanios namų šeimininkės sugalvojo keletą būdų, kaip tai padaryti paprasčiau.
- Pyragui skirtą skystą uogienę galima virti, kol ji taps tinkamos konsistencijos.
- Jei turite džiūvėsėlių ar riešutų, sutrinkite juos ir sumaišykite su džemu, kad gautųsi tirštesnė masė.
3 Jei konsistencija nėra tinkama, galite ją pataisyti įmaišydami krakmolo.
- Veiksmingiausias būdas – į uogienę ar džemą įmaišyti manų kruopų. 1 puodeliui uogienės reikės tik 1 arbatinio šaukštelio manų kruopų.
Išmaišykite saldžiąją masę ir palikite 15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų. Praėjus šiam laikui, padėkite uogienę ant ugnies ir virkite. Po 2 minučių tirštas įdaras bus paruoštas.
Manų kruopos neturės įtakos uogienės, džemo ar marmelado skoniui ar išvaizdai.