Užuolaidas reikia plauti nedažnai, tačiau kai tai tenka daryti – susiduriame su tikru iššūkiu, ypač, jei skalbiame baltas užuolaidas. Juk visi šeimininkai nori, kad jos atrodytų nepriekaištingai ir išlaikytų savo baltą spalvą. 

REKLAMA

Taigi, kokie yra slapti ingredientai, padėsiantys išlaikyti užuolaidas baltas? Juos rasite savo virtuvėje.

Kaip balinti užuolaidas?

Prieš skalbiant užuolaidas, turėtumėte jas išmirkyti – tai vienas geriausių būdų panaikinti gelsvumą ir sugrąžinti baltą spalvą, tarsi užuolaidos būtų visiškai naujos. Yra keletas tirpalo, kuriame turėtumėte mirkyti užuolaidas, receptų:

  • Į 5 litrus vandens įberkite 5-7 šaukštus druskos. Mirkykite užuolaidas apie pusvalandį, o tuomet išplaukite laikydamiesi gamintojo rekomendacijų. Galite įdėti ir citrinų sulčių ar rūgšties, ji taip pat padės pašalinti įsisenėjusią geltoną spalvą, be to, nuo citrinos užuolaidos maloniai kvepės.
  • Į vonią, kibirą, ar kitokį indą įpilkite vandens ir įberkite 500 g sodos. Mirkykite užuolaidas keletą valandų. Jei norite pagreitinti procesą, sodos galite įdėti tiesiai į skalbimo mašiną. Ji išbalins ir suminkštins audinį.
  • Pusę stiklinės acto užpilkite 10 litrų vandens ir įberkite 4 šaukštus druskos. Tokiame mišinyje mirkykite užuolaidas keletą valandų. Šis metodas rekomenduojamas valyti užuolaidoms, pagamintoms iš dirbtinių audinių. 
  • Gerų balinimo rezultatų pasieksite ir pamirkę užuolaidas vandenyje su kepimo milteliais. Vieno pakelio užtenka 5 litrams vandens.
  • Balinti užuolaidas galite ir vandenyje ištirpinę 4-5 aspirino tabletes. Po to užuolaidas reikia skalbti įprastai skalbimo mašinoje.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].