Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip pagerinti parduotuvėje parduodamų pomidorų skonį?

Dabar net žiemos viduryje gaminti šviežių daržovių salotas nėra problema. Parduotuvių lentynose visada rasite viską, ko reikia. Tik tokių daržovių skonis ir aromatas toli gražu nebus tobulas. Ir jei agurkai dar yra gana valgomi, pomidorų skonį galima tik įsivaizduoti. Toks „plastikinis“ pomidorų skonis yra net ir perkant pačius brangiausius.

pomidorų

Visi žino, kad šiltnamyje augančių daržovių skonis yra prastesnis, tačiau pomidorai muša visus antirekordus. Galvojau, kokia to priežastis. Praleidus kelias valandas internete, vis dar negalėjau rasti aiškaus paaiškinimo. Informacija visuose šaltiniuose yra skirtinga. Ir kartais net prieštaringa. Bet man pavyko rasti puikų būdą pagerinti įsigytų pomidorų skonį.

Kaip padaryti, kad parduotuvėje parduodami pomidorai būtų geresnio skonio?

Tiems, kurie taip pat domisi šia problema, pasakysiu, mano nuomone, dvi tinkamiausias priežastis.

1. Neprinokę pomidorai keliauja į parduotuves. 

Jie sąmoningai nuskinami anksčiau, kad būtų galima saugiai pristatyti juos į paskirties vietą. Ir jau prieš parduodant, jie yra apdorojami chemija, kad greičiau sunoktų. Vizualiai tokie pomidorai yra gražūs, bet tikrai neskanūs.

2. Genetiškai modifikuotos veislės.

Siekiant maksimaliai padidinti produkto galiojimo laiką, veisėjai sukūrė pomidorus, kuriuose yra mažai poligalakturonazės. Šis fermentas yra atsakingas už pektino skaidymą daržovėje nokinimo metu. Dėl to pomidorai išlieka tvirti, bet neturi natūralaus skonio.

pomidorų

Sunku pasakyti, kur yra tiesa. Tačiau žinau vieną dalyką – net ir „netikrus“ pomidorus galima padaryti labai skaniais. Visą žiemą naudojau receptą, todėl drąsiai dalinuosi juo su jumis. Esu tikra, kad įvertinsite.

Pirmiausia pomidorą 15 minučių panardinkite į vandenį, įkaitintą iki 50–60 laipsnių. Įdomu tai, kad šį metodą atrado amerikiečių mokslininkai. Jie atliko išsamius tyrimus, kaip daržovių skonį padaryti geresniu. Matyt, problema yra tarptautinė.

Tada leiskite pomidorams atvėsti ir supjaustykite dideliais gabalėliais (galite skiltelėmis).

pomidorų

Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska bei cukrumi. 3-4 pomidorams reikia apie 0,5 arbatinio šaukštelio. Įpilkite 1 šaukštą saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus ir švelniai išmaišykite.

Palikite skilteles marinuotis 10 minučių. Praėjus šiam laikui, galite juos patiekti vienus arba sudėti į salotas. Šių pomidorų negalima lyginti su naminiais, bet jie tampa tikrai skanesni.

pomidorų

Būtinai išbandykite šį receptą namuose ir pasidalykite savo įspūdžiais. Galbūt radote dar efektyvesnį būdą, kaip parduotuvėje parduodamus pomidorus padaryti tarsi naminius.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą?

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą? Atraskite jų slaptąjį kodą Ar norite sužinoti, kaip pavergti kažkieno širdį, remiantis jų Zodiako ženklu? Kiekvienas ženklas turi unikalų asmenybės...
---