Turbūt jau žinote, kad avokadas yra labai sveikas vaisius, kuriame gausu vitaminų ir mineralų. Jis vertinamas dėl aukštos maistinės vertės ir sodrios tekstūros. Kad toks žalias vaisius teiktų didžiausią naudą organizmui, jis turi būti sunokęs. Deja, renkantis gerai sunokusį avokadą gali kilti tam tikrų sunkumų. Tikrai ne visi žino, kaip išsirinkti prinokusį avokadą, ir, tiesą sakant, tai nėra taip paprasta.
Renkantis šį vaisių, reikia atkreipti dėmesį į tam tikrus veiksnius. Šiandien mes jums papasakosime, kaip nesuklysti renkantis gerai prinokusį avokadą. Tai leis mėgautis gerai prinokusiais ir skaniais vaisiais!
Į ką vertėtų atkreipti dėmesį?
Spalva ir forma. Dauguma sunokusių avokadų veislių būna tamsios spalvos. Prinokę vaisiai turi sodrią žalią žievelę. Taip pat verta pažvelgti į avokado formą. Geriausia rinktis kriaušės formą primenančius avokadus.
Tekstūra. Parduotuvėje nesidrovėkite paspausti avokadą pirštu. Ant jo turėtų atsirasti įdubimas. Jei piršto atspaudas labai pastebimas, tai reiškia, kad vaisius pernokęs. Svarbiausia – rasti aukso viduriuką.
Kotelis. Renkantis avokadą būtinai turėtumėte į tai atkreipti dėmesį. Šviesus kotelis rodo, kad vaisius neprinokęs. Jei jis tamsus ir sausas, vadinasi, avokadas jau pernokęs.
Lengvas bakstelėjimas. Jums tiesiog reikia sukratyti vaisių. Ar girdite lengvą bakstelėjimo garsą? Jei girdite šį garsą, avokadas tikrai prinokęs!
Avokadų receptas pusryčiams
Pasirinkę minkštą vaisių, galite pradėti iš jo ruošti skanius patiekalus. Prinokęs avokadas gali būti puikus priedas prie salotų arba skrebučio. Paruošti šią užtepėlę bus paprasčiau nei paprasta.
Jums reikės:
- 1 didelio avokado
- 10 ml citrinos sulčių
- 20 ml alyvuogių aliejaus
- jūros druskos (pagal skonį)
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Avokadą perpjaukite išilgai ir išimkite kauliuką. Arbatiniu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Įdėkite į gilų indą. Minkštimą gerai sutrinkite šakute.
Įpilkite šviežiai spaustų citrinų sulčių. Supilkite alyvuogių aliejų. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Įberkite jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų. Dar kartą viską išmaišykite. Štai ir viskas!
Su šia ryškaus skonio užtepėle galima pasigaminti skanius rytinius sumuštinius. Paskrudinkite duonos riekę ir patepkite paruošta mase. Papuoškite citrinos griežinėliais ir sezamo sėklomis. Štai ir viskas: galite mėgautis maistingais pusryčiais!