Kaljanas – vandens pypkė, skirta rūkyti aromatizuotą tabaką ir puikiai žinoma dėl savo storų ir tirštų dūmų. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl tiek daug žmonių mėgsta rūkyti kaljaną. Tiršti dūmai suteikia pasitenkinimo jausmą ir nepaprastą atsipalaidavimo pojūtį. Deja, daugelis kaljano rūkalių vis dar nežino, kaip tinkamai naudoti kaljaną, kad garantuotų tą tirštą dūmą. Kiekvienam kaljano rūkymo entuziastui vienas didžiausių kaljano rūkymo džiaugsmų yra gauti kuo tirštesnius dūmus, todėl šiandien apžvelgsime kelis paprasčiausius būdus, kaip juos gauti.

REKLAMA

Kaip padaryti tirštus kaljano dūmus?

Prieš pradedant kalbėti apie tai, kaip maksimaliai padidinti kaljano dūmų kiekį ir skonį, turėtumėte įsitikinti, kad pats kaljanas yra tinkamai surinktas. Tai reiškia, kad reikia įsitikinti, ar nėra oro nuotėkių, dėl kurių gali atsirasti oro srauto problemos. Jei tai pirmas kartas, kai bandote surinti kaljaną, darykite tai tiksliai pagal naudojimo instrukciją. Norint žinoti, kaip padaryti kuo tirštesnius dūmus, reikia žinoti patį dūmų susidarymo procesą. Patys dūmai susidaro iš trijų labai svarbių kaljano dalių: kaljano dubens, kaljano tabako ir kaljano anglies. Šių 3 elementų derinys yra labai svarbus tirštiems kaljano dūmams susidaryti ir bendrai rūkymo seanso kokybei. Nors kiekvienas rūkalius turi savo asmeninius pageidavimus, kai kalbama apie konkretų dubenėlio tipą, kaljano tabaką ir anglis, bendra idėja yra užtikrinti, kad pasirinkta anglis kaitintų pastoviai, o tabako pakavimo būdas būtų atviras. Tai reiškia, kad oro srautas per dubenį į kaljaną turi tekėti laisvai, kad būtų sukurti kuo tirštesni dūmai.

Patarimai, kaip padaryti tirštus dūmus:

  • Įdėkite ledo:

Į kaljano pagrindą įdėkite daugiau ledo ir įpilkite pakankamai vandens, t.y. vanduo turi apsemti 2,5 cm koto apačios. Šią techniką reikia naudoti kartu su ledine kaljano žarna, kuri prieš įkvėpiant atvėsina dūmus. Tokiu būdu dūmai tampa tirštesni, o ne kartūs, nes kai oras atvėsta, jis linkęs kondensuotis, todėl į plaučius patenka daugiau dūmų. Kūnas sušildys įkvėptus dūmus, todėl jie išsiplės, taigi, dėl to jūs iškvėpsite daugiau dūmų nei įkvėpėte.

REKLAMA
  • Naudokite daugiau anglių:

Esmė yra ta, kad kuo daugiau anglies, tuo daugiau šilumos bus tiekiama į kaljaną. O kuo daugiau šilumos, tuo daugiau dūmų susidarys. Tačiau turite žinoti, kad daugiau anglies greičiau sudegins tabaką. Jei nenorite naudoti daugiau anglies, tada folijoje (jei ją naudojate) padarykite daugiau ir didesnių skylių. Tokiu būdu bus tiekiama daugiau šilumos, todėl dūmai bus tirštesni, didesni ir skanesni. Įsitikinkite, kad tose vietose, kuriose nėra arti anglies, pvz., dubens šoniniame krašte, padarysite kelias dideles skylutes, kad oras galėtų laisvai patekti ir palaikyti gerą temperatūrą. Jei tabakas pradeda degti, perkelkite anglį į dubens šoną ir oro tarpikliu išpūskite neskanius dūmus.

  • Naudokite difuzorių:

Šis mažas prietaisas tik gali atrodyti mažas, bet iš tikrųjų turi didžiulį poveikį dūmų, sklindančių iš žarnos, tankiui. Jums reikia pritvirtinti difuzorių prie kaljano stiebo apačios ir iš karto pastebėsite didžiulį skirtumą. Difuzorius suskaido dūmus į smulkesnes daleles, kai jie pro stiebą patenka į kaljano pagrinde esantį vandenį. Tai leidžia vandeniui efektyviai išfiltruoti didesnes dūmų daleles, tokiu atveju, oro srautas yra sklandesnis, o visas kaljano seansas – geresnis. Be to, padidėjęs oro srautas prisideda prie bendro dūmų susidarymo kiekio, t.y. kadangi didelės dalelės bus suskaidytos į mažesnes daleles, susidarys daugiau tirštų dūmų.

  • Įsitikinkite, kad kaljanas yra sandarus:

Patikrinkite visas jungtis, kurios jungia atskiras kaljano dalis, t.y. žarną, dubenį ir pagrindą. Jei girdite, kad traukiant oras kažkur praeina, patikrinkite, ar toje vietoje jungtis yra tikrai sandari. Jei ne, užsandarinkite tinkamai naudodami tarpines.

REKLAMA

  • Pakeiskite kaljano žarną:

Esmė yra ta, kad visos kaljano žarnos nėra vienodos, o priežastis, kodėl dūmai nėra tiršti, gali būti dėl naudojamos žarnos tipo. Taigi, retkarčiais pakeisti žarną tikrai nepakenks. Pabandykite naudoti kitą žarną, kurios skersmuo skiriasi nuo senosios. Tai gali padėti ištraukti daugiau oro iš kaljano ir nustebsite, kad dūmai bus tirštesni. Dėl mažo žarnos skersmens oro srautas gali būti apribotas, o tai yra dažniausia priežastis, dėl kurios negaunate norimų tirštų dūmų. Taigi, pabandykite naudoti didesnio skersmens kaljano žarną.

REKLAMA
  • Įpilkite reikiamą kiekį vandens:

Vandens kiekis, kurį įpilsite į savo kaljano pagrindą, taip pat turi įtakos dūmų glotnumui ir tirštumui. Jei norite turėti didelių ir tirštų dūmų, rekomenduojama naudoti daugiau vandens. Kiti skysčiai taip pat gali padėti sutirštinti dūmus, pvz., pienas, ledinis vanduo ar arbata.

REKLAMA
  • Naudokite šilumos valdymo sistemą:

Pabandykite naudoti šilumos valdymo sistemą, kuri leidžia valdyti šilumą, patenkančią į kaljano dubenį. Šilumos valdymo sistema paprastai yra nesudėtinga naudotis, net ir kaljano rūkymo pradžiamoksliui. Jos paskirtis yra leisti jums greitai iškvėpti tankesnius dūmų debesis. O nuolatinis šilumos valdymo sistemos naudojimas padės suprasti, kaip naudoti, kad kiekvieną kartą galėtumėte gauti tirštesnių dūmų.

  • Tankios pakuotės metodas:

Dauguma kaljano entuziastų naudoja tankaus pakavimo metodą, kad kaljano dūmai būtų tirštesni. Tai reiškia, kad į kaljano dubenį reikia įdėti daugiau kaljano tabako, tačiau negalima jo perspausti, paliekant tarpus oro srautui laisvai tekėti. Tokiu būdu galite padidinti dūmų, išeinančių iš žarnos, kiekį. Jei naudojate seną metodą su folija, jums reikia įdėti dubenį, kaip paprastai darote prieš kaljano seansą, tada ant jo uždėkite foliją ir įsitikinkite, kad jis sandarus. Naudodami šakutę padarykite mažas oro kišenes, nes tai padidins šilumos srautą per dubenį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].