Šaldyto česnako receptas, kuris leis visada turėti šviežio česnako, ir jums nereikės jaudintis dėl to, kad česnakas gali sudygti ar sudžiūti.
Vienu kartu galite pasiruošti taip laikyti didelį kiekį česnako.
Tiesiog paimkite česnakus, juos nulupkite ir smulkiai sukapokite, sutraiškykite spaustuku ar kitaip susmulkinkite.
Imkite maistinę plėvelę arba maišelį ir patieskite ją ant pjaustymo lentelės. Ant plėvelės paskirstykite česnakų masę plonu sluoksniu.
Tada ant viršaus uždėkite dar vieną lapą maistinės plėvelės arba dar vieną maišelį. Per plėvelės sluoksnį padarykite įspaudus česnakų masėje. Tam galite naudoti liniuotę ar medinę lazdelę. Gabaliukų dydį nuspręskite pagal savo poreikius.
Česnakus įdėkite į šaldiklį. Po kelių valandų laikymo lentelę galite išimti, kad česnakai užimtų mažiau vietos.
Kai reikės česnakų, jums beliks atsilaužti vieną ar kelis gabaliukus! Gaminti su česnakais nuo šiol bus tikrai paprasta.