Home Patarimai Kaip išvirti tobulus ryžius: paprastas triukas, kuris visada pavyksta!

Kaip išvirti tobulus ryžius: paprastas triukas, kuris visada pavyksta!

0
Kaip išvirti tobulus ryžius: paprastas triukas, kuris visada pavyksta!

Sakoma, kad patyrusios šeimininkės gali paruošti skanius ryžius net su kairia ranka. Tačiau jei esate tarp tų žmonių, kurie to nemoka ir nesupranta, kaip juos tobulai paruošti, jums pasisekė – šis straipsnis kaip tik jums!

Kartais patys paprasčiausi sprendimai yra patys teisingiausi ir tereikia vienos gudrybės, kuri kiekvieną kartą padeda tai puikiai padaryti!

Už šį vertingą patarimą esame dėkingi mūsų skaitytojai, todėl atidžiai įsiminkite šį patarimą, kad nuo šiol ryžių virimas ir jums būtų lengvas!

Kaip paruošti tobulus ryžius?

Taip paruoštos ryžių kruopos yra puikaus skonio – jos nėra nei kietos, nei pervirtos, yra gražios formos ir patiks, net jei valgysite ryžius vienus. Jokios lipnios, beformės ir beskonės masės!

Ryžiams paruošti prireiks ne daugiau kaip 20 minučių, o jų paragavę suprasite, kad geresnių ryžių tikriausiai dar nesate valgę!

Taigi, pereikime prie pačio recepto…

Jums reikės:

  • 1 puodelio apvalių ryžių
  • 1 puodelio vandens
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio sviesto

Gaminimo eiga:

Šiame recepte visi ingredientai yra matuojami puodeliu, todėl jums nereikės jokių svarstyklių!

Jums tereikia 250 ml puodelio, o tokio kiekio ryžių užteks maždaug 2-3 žmonėms.

1 puodelį ryžių suberkite į sietelį.

Tą patį puodelį kaip matavimo indą naudokite vandeniui pamatuoti, kurį užvirkite virdulyje.

Ryžius nuplaukite po šiltu tekančiu vandeniu.

Kruopščiai išmaišykite rankomis, kad įsitikintumėte, jog jie tikrai gerai išplauti.

Ar ryžiai gerai išplauti, galite spręsti iš skaidraus, pieno spalvos vandens, kuris nebebėga per sietelį.

Paruoškite puodą storu dugnu ir supilkite į jį verdantį vandenį iš virdulio.

Pagardinkite šaukšteliu druskos ir įdėkite šaukštelį sviesto.

Kai vanduo puode užvirs, suberkite ryžius.

Tai pagrindinis skirtumas – ryžių nereikia mirkyti, o išvirusių perlieti vandeniu.

Procedūra yra visiškai priešinga!

Dabar ryžius uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitrą iki minimalios.

Taip virkite lygiai 16 minučių!

Kol ryžiai verda, jų nemaišykite ir neatidenginėkite.

Praėjus nurodytam laikui, nuimkite ryžius nuo viryklės, nuimkite dangtį.

Išmaišykite šakute, kad ryžiai gautų oro.

Paruošta!

Dabar galite mėgautis puikiai paruoštais ryžiais.

Mėgaukitės!